Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hat kerület diákjai mérték össze tudásukat

Katasztrófavédelmi verseny általános és középiskolásoknak

2019. április 08. hétfő

Immáron huszonhetedik alkalommal rendezett katasztrófavédelmi versenyt diákok számára a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség április első péntekén. A Merkapt Maraton Sportközpontban rendezett megmérettetésen a kirendeltséghez tartozó V., VI., VII., VIII., IX. és X. kerületek iskoláiból mintegy ötven csapat mérte össze tudását. A győztesek számára járó díjakat Görhöny Ádám alpolgármester adta át.

Majd harminc éve szervez versenyt a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség a hozzá tartozó kerületek általános és középiskolásai számára. A megmérettetésen elméleti és gyakorlati feladatok megoldása során mérik össze tudásukat a nebulók.

Az iskolai csoportok próbatételét egy felkészítő időszak előzi meg, amikor a fiatalok szakemberek által tartott előadásokon vesznek részt. Az ott megszerzett ismereteikről a vetélkedő alkalmával adhatnak számot az árvíz- és tűzvédelmi, egészségügyi, és iparbiztonsági állomásokon.

A legjobban szereplő csapatok a fővárosi fordulóba jutnak tovább, a végső megmérettetés az országos verseny. A rendezvény kettős célú. Mivel a katasztrófavédelem munkatársainak egyik fő feladata, hogy a lakosságot felkészítsék a nem hétköznapi történésekre, így a verseny által lehetőségük nyílik arra, hogy már fiatalkorban fejlesszék a gyermekek önvédelmi képességét. A másik cél az utánpótlásképzés.

A program végeztével Görhöny Ádám, Józsefváros alpolgármestere személyesen gratulált minden résztvevőnek, és megköszönte az iskolásoknak és a felkészítő tanáraiknak az eseményen való lelkes részvételt.

Reményét fejezte ki, hogy az élményekkel teli nap után az érettségi előtt állók közül lesznek olyan diákok, akik a verseny által belekóstolva a katasztrófavédelemi feladatokba, rendvédelmi területen helyezkednek majd el.

Géczi Béla ezredes, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője szintén gratulált a gyerekeknek és kísérőiknek, majd megköszönte a sportszerű versenyzést.

A józsefvárosi általános iskolák közül első helyezést a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola kettes számú csapata ért el, míg a középiskolások közül a Bókay János Szakgimnázium tanulói jutottak tovább.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben