Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hat csapat mérkőzött meg egymással

Országos floorball verseny a Vajdában

2019. április 09. kedd

A diákolimpia keretében évente rendeznek országos floorball versenyt különböző korcsoportokban. Az első-második osztályos lányok döntőjére április 9-én került sor a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola sportsátrában. A megmérettetésen a józsefvárosi Vajda csapata a negyedik helyezést érte el. A díjakat Sára Botond, Józsefváros polgármestere adta át.

A floorball, vagy más néven palánklabda egy jégkoronghoz hasonló labdajáték, melyet könnyű szerkezetű ütőkkel és egy műanyag lyukacsos labdával játsszanak. Az általános iskolai I. számú korcsoport – a 2010-2012 között született gyerekek – közül az ország legjobb hat lány floorballcsapata mérkőzött meg kedden a Vajda sportsátrában.

A versenyt az Eötvös József Általános Iskola „A” csapata nyerte meg, a dobogó második és harmadik fokára a paksi Deák Ferenc Általános Iskola és a mélykúti Szent Tamás Általános Iskola sportolói léphettek fel. A negyedik helyezést a Vajda csapata érte el, az ötödik és hatodik a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola és az Eötvös József Általános Iskola „B” csapata lett.

Az első három helyezett mellett érmet kaptak a negyedik, ötödik és hatodik helyezettek is, valamint a Vajda Péter Diáksport Egyesület csokoládéval is jutalmazta a résztvevőket, így senki nem tért haza üres kézzel.

A díjakat – a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Floorball Szakszövetség által biztosított érmeket és okleveleket – Sára Botond adta át. A polgármester a résztvevőknek azt mondta, hogy ezen a napon a helyezésektől függetlenül mindenki nyert, hiszen egy sporteseményen részt venni mindig felemelő érzés.

Majd hozzátette: a csapatok nagyon jól játszottak, megérte belefektetni az energiát. Sára Botond végezetül gratulált az ifjú sportolóknak és a felkészítő tanároknak egyarát.

A Vajda iskolában nagy hagyománya van ennek a sportnak, több mint százan floorballoznak – mondta el lapunknak Borka Gábor testnevelőtanár.

Hozzátette: az elmúlt időszakban szép sikereket értek el a diákolimpián és a bajnokságban is.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben