Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kényelmesebbé vált a közlekedés

Megújult a Szentkirályi utca egy szakasza

2019. április 12. péntek

Józsefváros idei költségvetésében is nagy hangsúlyt kapnak az út- és járdarekonstrukciók, a kisebb munkálatok és a nagyobb felújítások egyaránt. A közelmúltban a Szentkirályi utca egyik szakasza újult meg teljes pályaszerkezetben.

Az érintett – Üllői út, Baross utca között megtalálható – utcaszakasz meglehetősen kátyús volt már, és több helyen is megsüllyedt. Itt áll a Semmelweis Egyetem Belső Klinika Tömb is, több egészségügyi épülettel és oktatási intézménnyel, így meglehetősen nagy az átmenő forgalom. Márciusban teljes pályaszerkezetben megújult a Szentkirály utca 49-51. közötti rész, amelynek köszönhetően kényelmesebbé, biztonságosabbá vált a közlekedés.

Útrekonstrukciók 2019-ben is

Ebben az évben is folytatódnak az út- és járdafelújítások, sor kerül többek között a Bezerédj, a Nap, a Hock János utca egyes szakaszainak felújítására, a TÉR_KÖZ pályázat keretében a Rökk Szilárd, a Bródy Sándor és a Szentkirályi utca egyes részeinek rendbetételére. Emellett mintegy 100 millió forintot irányoztak elő járdafelújításokra: a helyszíneket az ott élők javaslata alapján határozzák meg. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben