Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Tojáskeresés és meglepetések

Húsvétváró a Mátyás téren

2019. április 12. péntek

Immár negyedszerre szervezte meg a Józsefvárosi Magdolna Negyedért Egyesület (JóMa csoport) húsvétváró ajándékkereső eseményét a környék gyermekeinek. Idén közel 200 kerületi óvodás és bölcsődés látogatott el a Mátyás térre április 12-én délelőtt, ahol már várták őket a bokrok alján a húsvéti meglepetések, melyeket a Magdolna negyed lakói és civil szervezetei gyűjtöttek össze számukra. A rendezvényre ellátogatott Sára Botond polgármester is.

A húsvétváró tojáskeresésre érkező józsefvárosi óvódásokat, böcsődéseket és az őket kísérő pedagógusokat Gaálné Madarász Anna, a JóMa elnöke köszöntötte. Mint fogalmazott, reméli, hogy ez az apró gesztus még szebbé teszi a húsvéti készülődés időszakát, örömet okoz a gyermekeknek, vidámságot visz az életükbe.

A gyermekek is készültek egy kis meglepetéssel: közösen elénekelték a Hová mész, te kisnyulacska kezdetű dalocskát, és azt is nagyon ügyesen elsorolták, mi mindent tudnak a húsvétról: „meglocsoljuk a lányokat”, „tojást festünk”, „jön a húsvéti nyuszi”, „csokitojást keresünk a kertben”, de volt olyan okos is, aki tudta, hogy húsvétkor Jézus Krisztus feltámadását ünnepeljük. Egy másik kisgyerek azt is hozzátette, hogy erre csak ő volt képes.

A rendezvényre ellátogatott Sára Botond polgármester is.

Ezt követően a gyerkőcök felsorakoztak egy nagy asztal előtt, amely telis-tele volt rakva felhúzható pelyhes kiscsibékkel és színpompás csokitojásokkal. Ezekből mindenki elvehetett egyet-egyet, majd megrohamozhatták a teret, hogy további meglepetések után kutassanak.

Nagy volt az izgalom, és még nagyobb az öröm, mikor sorra kerültek elő a bokrok alján lapuló ajándékcsomagok, melyek csokoládét és egy-egy tündéri plüssfigurát rejtettek.

Mindenkinek jutott az ajándékokból, erről a programot szervező JóMa csoport gondoskodott. A civil szervezet évek óta nagy sikerrel fogja össze, és mozgósítja a környéken élőket, mint Gaálné Madarász Anna lapunknak elmondta „egy-egy hasonló jó ügy érdekében”. Hozzátette: ilyenek a fenyőfa ünnepélyek, a karácsonyi fenyődíszítő akció és ez, a húsvétváró is.

„Nagy népszerűségnek örvend a rendezvény, már év közben várják a gyerekek, és számunkra az ő vidámságuk a legfontosabb visszajelzés” – emelte ki, majd hozzátette: boldogság számukra, hogy már évek óta megszervezhetik tojáskeresést, hiszen a kicsik nyugodt szívvel bujkálhatnak a bokrok alján, a városüzemeltetés szép tisztán tartja a parkot. „Az egyesületünk is egyre bővül, immár közel 40 aktív tagunk van, de egy-egy megmozduláshoz akár 100-150-en is csatakoznak. Természetesen mindenki azzal tesz hozzá, amivel tud: a közösség ereje csodákra képes” – zárta szavait.

Szerző: Beleznai Csenge

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság