Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hét percen belül elfogták

Mozgássérültet rabolt ki egy férfi

2019. április 14. vasárnap

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság járőreit egy folyamatban lévő rabláshoz riasztották április 13-án délután. Az 56 éves budapesti B. Attila egy Rákóczi úton található épület kapualjánál fellökött egy kerekesszékes férfit, majd többször megütötte és a pénzét követelte – olvasható a rendőrség honlapján. Egy járókelő riasztotta a rendőrséget, akik elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt.

Az ütéseket követően B. Attila benyúlt a földön fekvő férfi zsebeibe és kivette a bennük talált pénzt. Egy járókelő sietett a sértett segítségére, felszólította B. Attilát, hogy fejezze be a férfi bántalmazását és adja vissza neki a pénzét. Ekkor B. Attila a segítő szándékú járókelő felé fordult, zsebéből előhúzott egy kést, szúró mozdulatokat tett felé és megfenyegette, hogy bántalmazni fogja. Ekkor a férfi hívta a rendőröket, akik hét percen belül kiértek a helyszínre és elfogták az elkövetőt.

A józsefvárosi nyomozók B. Attilát a kerületi rendőrkapitányságra előállították, rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tesznek letartóztatására. 

A fotó illusztráció.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben