Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tapasztalatszerzés határok nélkül

Nemzetközi kapcsolatok a Leöveyben

2019. április 15. hétfő

A józsefvárosi Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola az oktatás és nevelés mellett a nemzetközi kapcsolatok ápolására is nagy hangsúlyt fektet. Idén már harmadik alkalommal kirándulnak határon túlra az iskola diákjai.

A Határtalanul együttműködés program keretében április elején Kárpátaljára utazott az iskola 10/A osztálya. A csoport a Karácsfalvi Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban szállt meg. A kárpátaljai intézmény diákjai ősszel jártak Budapesten. Az utazás során a Leöveysek megtekintették a Munkácsi várat, Ungváron pedig a csodaszép város mellett a skanzent is bejárták. Ellátogattak a Vereckei szoroshoz, Fülöpfalván libegőztek, majd elsétáltak a Sipot vízeséshez.

Leöveysek a Borza-havasokban

Szolyván megemlékeztek a Málenkíj robot 40 ezer kárpátaljai elhurcolt áldozatáról, Tiszaújlakon megtekintették a turulmadaras Rákóczi emlékművet, Tiszacsomán pedig a Honfoglalási emlékparkot. Lenyűgözte őket a viski erődtemplom és a csetfalvai református templom szépsége. Felmásztak a huszti vár romjához, és megtekintették a várost is.

Továbbképzés Firenzében

Az iskola tanára, Banu Lászlóné eközben egyhetes továbbképzésen vett részt Firenzében, az Erasmus+ pályázat keretében. A képzés során az oktatásban felhasználható programokról, alkalmazásokról tudhatott meg többet, különös tekintettel az osztályirányításra, illetve a csoportmunkában hasznosítható eszközökre.

Fotó és forrás: Leövey iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben