Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Senki sem sérült meg tűzesetben

Társasház tetőszerkezete égett a Baross utcában

2019. április 17. szerda

Egy negyedik emeleti lakás gyulladt ki a Baross utcában, a Kálvin tér és a Harminckettesek tere között szerda este 19 óra előtt, a lángok a társasház tetőszerkezetére is átterjedtek. A tűzesethez a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Az oltás idejére a társasházat teljesen kiürítették, a tűzoltók 27 embert menekítettek ki. A 4. emeleten három lakás vált lakhatatlanná, a tűzoltók lebontották a tetőt. Az érintett lakók elhelyezése megoldott, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség – tudtuk meg Józsefváros közbiztonsági referensétől. Személyi sérülés nem történt az eset során.

A környék biztosításában a rendőrség mellett a józsefvárosi polgárőrök is segítenek. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint lezárták a Baross utcát a Szentkirályi utca és a Mária utca között. A 9-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szentkirályi utca megállót, a 83-as trolibusz helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár, de terelve, nem érinti a Szentkirályi utca megállót.

Fotó: Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben