Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ellenőrizzük járművünket egy hosszabb út előtt

Rendőrségi tanácsok húsvét ünnepére

2019. április 18. csütörtök

Húsvét ünnepén sok család ül autóba és kerekedik fel, hogy meglátogassa a közeli és távoli rokonságot. Annak érdekében, hogy az utazás mindenki számára kellemes, és legfőképpen biztonságos legyen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedési tanácsokkal látja el a gépjárművezetőket és a húsvéti vendégvárókat.

Az indulás előtt ellenőrizzük vezetői engedélyünk, és a jármű forgalmi engedélyének érvényességi idejét, hogy egy közúti ellenőrzés során ne érjen meglepetés ­– javasolják a rendőrök. Érdemes mindig az évszaknak megfelelő gumiabroncsot válaszani. Tavasszal, ha a hőmérséklet tartósan 7° C fölé emelkedik, és a reggeli fagyok is megszűntek, akkor javasolt a nyári gumiabroncsok visszaszerelése, a kerekek kiegyensúlyozása és a futómű ellenőriztetése. A gumicserénél vizsgáljuk át mindkét garnitúrát, kizárva ezzel az esetlegesen szálszakadt, kidudorodott gumikból eredő közúti baleseteket.

Tavasszal kicsit több kátyúval találkozhatunk, ezért mindig vezessünk körültekintően, a közúti jelzéseknek megfelelően. Ellenőriztessük szakemberrel a jármű elektromos rendszerét is, mivel a téli körülmények közötti használat jelentős terhelést jelenhetett az autónak. Győződjünk meg arról, hogy a jármű világító berendezései, és a kilátást biztosító egyéb berendezések – ablaktörlő, ablakmosó, szélvédőmosó folyadék – megfelelő állapotban legyen.

A húsvéti vendégvárással sok helyen együtt jár az alkoholfogyasztás is, ezért már jó előre döntsük el, hogy a járművünk kényelme, vagy az alkohol élvezete fontosabb számunkra. Amennyiben egyikről sem akarunk lemondani, úgy a társaságunk egy tagja vállalja a józan sofőr szerepét, vagy vegyük igénybe a taxik, illetve a sofőrszolgálatok nyújtotta biztonságot.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Forrás: BRFK 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben