Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Emléklappal és virágcsokorral lepték meg a szépkorú hölgyet

Kilencvenéves lett Mádi Istvánné

2019. április 23. kedd

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Mádi Istvánnét Ferencz Orsolya, a Tisztviselőtelep önkormányzati képviselője április 17-én: gyönyörű virágcsokrot és egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot ajándékozott a szépkorú születésnaposnak.

Mádi Istvánnét, Klári nénit józsefvárosi otthonában látogatta meg a képviselő, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat nevében is személyesen gratuláljon az idős hölgynek a kerek születésnap alkalmából. Klári néni szemei örömkönnyekkel teltek meg a meghatottságtól.

Mádi Istvánné Dunaföldvárról származik, a kerületben élő leánya, Klára vette magához néhány évvel ezelőtt, leromlott egészségi állapota miatt. A végtelenül jó kedélyű Klára megosztotta velünk, hogy az édesanyja korábban mindig agilisan tett-vett, ő volt a családfő. A helyzet most megfordult, ő nyújt támaszt beteg édesanyjának, aki egész napos felügyeletre és gondozásra szorul. 

Bár az otthonápolás nem egyszerű és a kimozdulás is körülményes, mert kerekesszékre van szükség hozzá, Klára igyekszik minél több kinti sétával – csavargással, ahogy ő fogalmazott – színesíteni kettejük mindennapjait. A kerületnél messzebbre nem tudnak elmenni, így szívesen barangolnak a csodásan felújított kerületi parkokban, és gyakran mennek piacra is, főleg a Teleki térire: „az a favorit”, mint megtudtuk.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben