Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elismerések rendőrség napja alkalmából

Józsefváros élen jár a rendőrök támogatásában

2019. április 26. péntek

A Rendőrség Napjához kapcsolódóan elismeréseket adtak át a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság kiváló dolgozóinak a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Április 25-én nyolcvanegyen vehették át a Józsefvárosi Önkormányzat elismerését kerületünk polgármesterétől. Sára Botond az eseményen hangoztatta a rendőrség és az önkormányzat kiváló együttműködését, kiemelve a kerületi rendőrök áldozatos munkáját. Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy a következő 3 évben jól látható bérfejlesztés induljon a rendőrségnél, amely vonzóbbá teszi a pályán maradást.

„Szent György, a rendőrök védőszentének napja kiváló alkalom arra, hogy megköszönjük azoknak a munkáját, akik a józsefvárosiak biztonsága érdekében dolgoznak nap mint nap” – kezdte beszédét Sára Botond. Mint azt a polgármester elmondta: az önkormányzat és a rendőrség kapcsolata a kerületben évek óta kiváló. A közös munka eredményei közé sorolta, hogy az elmúlt 8 év alatt felére csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Józsefvárosban, és jelentősen javult a nyomozások eredményessége. „A legfontosabb azonban az, hogy ma már a józsefvárosiak szerint a közbiztonság helyzete nincs az első három probléma közt” – hangsúlyozta. Ez legfőképpen az itt dolgozó rendőröknek köszönhető – mondta, hozzátéve, hogy az önkormányzat is mindenben támogatja a rendőrséget – a térfigyelő kamerarendszer, eszközadományok, épületfelújítás – de a közbiztonság a rendőrök jelenléte nélkül még nem javulna.

Sára Botond úgy folytatta: ezért tartja fontosnak az önkormányzat, hogy egy évben több alkalommal elismerésben, jutalomban is részesítse a szolgálatot teljesítő rendőröket is. A polgármester szerint a kiváló kapcsolatot jelzi az is, hogy a kerületi rendőrök számára több lehetőséget is biztosítanak: ilyen például a közszolgálati lakás kérdése, a kitüntetések átadása, vagy a térfigyelő szolgálatban részt vevők számára adott bérhozzájárulás. Emellett terveik szerint azokat a rendőröket, akik hosszabb ideig Józsefvárosban töltenek szolgálatot és a kerületi lakosok biztonságáért dolgoznak, hűségjutalomban fogják részesíteni.

A közbiztonság egy olyan alappillér, amire lehet építeni

„Minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatni kívánjuk a kerületi rendőrségen dolgozókat, hogy ezt az állományt megtartsuk” – emelte ki Sára Botond, hozzátéve, hogy a biztonság egy olyan alappillér, amire lehet építkezni. A polgármester szerint ez azonban könnyen megváltozhat, ezért a biztonságért folyamatosan dolgozni kell, az aktuális kihívásokra választ kell adni. „Van még mit tenni, van még mit legyőzni, hiszen sárkányok még mindig vannak” – utalt a polgármester sárkányölő Szent Györgyre. Sára Botond végezetül megköszönte a rendőrök eddigi munkáját és biztosította őket, hogy a jövőben is számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Bérfejlesztés a vonzóbb rendőri pályáért

Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője arról beszélt, hogy fokozni kell a rendőrség állományára vonatkozó megtartóerőt. Mint mondta az országban jelen lévő általános bérnövekedés jelentősen megtöri a rendőri állományt, amit kezelni kell.

Az országgyűlési képviselő szerint az önkormányzatoknak is nagyobb szerepet kell vállalni a településen szolgálatot teljesítő rendőrök támogatásában, amiben Józsefváros fővárosi szinten élen jár. Másrészt pedig a rendőri béreknek el kell indulni a piaci átlagbérek felé, ami egy jelentős költségvetési átcsoportosítást jelent a következő években ­– mondta Kocsis Máté. „Jelenleg azon dolgozunk, hogy a következő 3 évben jól látható bérfejlesztés induljon a rendőrségnél, amely vonzóbbá teszi a pályán maradást” – emelte ki.

A fejlődés alapja a közbiztonság

Kocsis Máté szerint a VIII. kerületiek tudják, hogy milyen törékeny dolog a közbiztonság és hogy pillanatok alatt hullhat darabokra az is, amiért az elmúlt években nagy erőfeszítéseket tett a rendőrség és az önkormányzat. Éppen ezért ennek a fenntartása kell, hogy legyen az elsődleges cél.

Kocsis Máté kiemelte: világosan kell látni, hogy egy város gazdasági erejét is a biztonsága adja meg: ahol jó a közbiztonság, ott nő a befektetési hajlandóság, nőnek az ingatlanárak, nő a vállalkozókedv. Végezetül megköszönte a rendőröknek azt is, hogy munkájukkal Budapest a kontinens legbiztonságosabb fővárosa lett.

Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya szerint a kitüntetettek száma azt jelzi, hogy az önkormányzat elégedett a munkájukkal, és ezt az irányt kell folytatniuk.

Továbbra is biztosítaniuk kell a lakosok biztonságát minden területen. Mint mondta: évről évre tapasztalják az önkormányzat részéről is a megbecsülést, amit a munkájukkal szeretnének meghálálni.

Az ünnepi beszédeket követően Sára Botond polgármester, Kocsis Máté országgyűlési képviselő és Molnár Gábor rendőrkapitány jelenlétében átadta az elismeréseket.

Az eseményen részt vett Danada-Rimán Edina Józsefváros jegyzője, Sántha Péterné alpolgármester, Görhöny Ádám alpolgármester, Teszársz Károly, a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke, valamint a képviselő-testület több tagja.

Elismerésben részesült

Ágostonné Durucz Mónika rendőr alezredes, Bánfi Imre címztes rendőr főtörzszászlós, Bartek Zsolt rendőr százados, Bártfai Bernadett rendőr főtörzsőrmester, Bedőné Pásztor Ágnes, Bóné Tamás rendőr őrmester, Boros Attila Balázs rendőr hadnagy, Csank Zsuzsanna címzetes rendőr őrnagy, Csatári Mihály rendőr őrmester, Csontos Zsolt Róbert címzetes rendőr törzszászlós, Csürök Gergely rendőr főtörzsőrmester, Darnyi Szabolcs címzetes rendőr főtörzszászlós, Dauda Márta rendőr őrnagy, Dósa Zsolt rendőr főtörzszászlós, dr. Hudák Péter rendőr százados, dr. Nagy Ágnes, Félegyházi Tamás rendőr zászlós, Gál Lászlóné, Granados- Casas Erika Rita címzetes rendőr főtörzszászlós, Hortobágyi Ádám rendőr főtörzsőrmester, Horváth Emese, Horváth Klára rendőr őrnagy, Hruska József rendőr törzsőrmester, Ihász Vivien rendőr hadnagy, Jónás Tamás rendőr hadnagy, Kálmán László címzetes rendőr alezredes, Kántor Róbert címzetes rendőr törzszászlós, Keserű Nikoletta rendőr törzsőrmester, Kis Andrea Mária, Kockás Imre rendőr százados, Kormos Bence rendőr törzsőrmester, Kovács András rendőr főtörzsőrmester.

Jutalmat kapott továbbá Krasznainé Sándor Zita, Lakatos István rendőr őrmester, Lévai Eleonóra rendőr alezredes, Maris Nikolett, Méhes Tímea rendőr őrmester, Melkvi Flóra rendőr hadnagy, Mező László rendőr főtörzsőrmester, Mikula Máté rendőr százados, Miskolczi Hajnalka rendőr százados, Molnár Péter rendőr hadnagy, Nagy Lili Violetta rendőr hadnagy, Nagy Sándor Gergely rendőr törzsőrmester, Nagy Zsolt rendőr százados, Nemes Noémi rendőr főtörzsőrmester, Oláh Zoltán rendőr hadnagy, Ötvös Norbert rendőr százados, Papp Zoltán rendőr főhadnagy, Paragh Attila címzetes rendőr törzszászlós, Pásku Károly Szabolcs címzetes rendőr főhadnagy, Pergel Máté rendőr főtörzsőrmester, Petneházi Zoltán rendőr zászlós, Plaszkó Stella Cintia rendőr törzsőrmester, Ragány Péter rendőr főtörzsőrmester, Rohr Szandra címzetes rendőr törzsőrmester, Sabján István, Sánta István rendőr főtörzszászlós, Schreiner András rendőr hadnagy, Skoda Ildikó, Szabó Győzőné, Szabó Tünde, Szabóné Major Cecília, Széles Árpád rendőr őrmester, Sztanek Bernadett címzetes rendőr törzsőrmester, Tar Dávid Zsolt rendőr őrmester, Tikos Bence rendőr hadnagy, Ujj-Behan Péter Sándor rendőr hadnagy, Vajda Gergő Bálint rendőr őrmester, Varga Richárd Árpád rendőr őrmester, Molnár Gábor rendőr alezredes, Aszalós Bence Áron rendőr főhadnagy, Bajsz Anett rendőr alezredes, Dobó Zsófia rendőr törzsőrmester, Hegedűs László rendőr alezredes, Janzsó Dávid rendőr hadnagy, Joó Ágnes Barbara, Lelkes Tamás rendőr törzszászlós, Orosz Tünde rendőr őrnagy, Papp László rendőr törzsőrmester, Schmidt Roland rendőr főtörzsőrmester.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben