Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kivirágoznak a házak erkélyei, udvarai

Húszezer virágot osztott ki az önkormányzat

2019. április 27. szombat

A Föld napjához kapcsolódóan idén is virágosztást szervezett a Józsefvárosi Önkormányzat, amely már két alkalommal is nyert díjat a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen. Ezúttal húszezer egynyári virágot vehettek át a kerületi lakosok. Az növények kiosztásában Sára Botond polgármester is segédkezett.

Immár hagyomány, hogy évente több alkalommal virágokat ajándékoz az önkormányzat a lakosoknak, hogy azok az ablakokban, erkélyeken és a zöldudvarokon szebbé, élhetőbbé varázsolják a környezetünket. Az idei évben A Föld napjához kapcsolódóan húszezer egynyári virágot osztottak ki. Egyebek mellett fuchsiát, begóniát, lobéliát, petúniát, muskátlit és földicseresznyét vehettek át a lakosok április 26-án és 27-én.

Az akciónak ezúttal is nagy sikere volt, már az első napon sokan érkeztek a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Dankó utcai telephelyéhez, ezért a nagy melegre való tekintettel vizet is kínáltak a várakozóknak.

A növények kiosztásában Józsefváros polgármestere is segédkezett. Sára Botond lapunknak elmondta: ahogyan a társasházi pályázati rendszer segítségével a fejlesztéseket beviszik a tásasházakba, a józsefvárosiak otthonába, ugyanúgy céljuk az is, hogy a felújított köztereken lévő virágosítás visszaköszönjön a gangokon, folyosókon és az ablakokban is. „Ennek a példája, hogy támogatjuk a zöldudvarok létrehozását és ezt a célt szolgálja a virágosztás is” – hangsúlyozta a polgármester.

Horváth Zsolt és neje néhány szülővel összefogva a Szűz utcai óvodába vitt virágokat, amelyeket az oda járó csemetéikkel fognak közösen elültetni. A Lujza utca 34. szám alatt lakó Krisztina több lakótársa meghatalmazásával ékezett, így nekik is vitt virágot. Mint mondta: vannak idősebb szomszédok, akik megkérték, hogy számukra is vigyen virágokat, amelyek főként a ház zöldudvarába kerülnek. A kisfiával érkező Ingrid a Baross utcába szánja a virágokat, ahol majd az erkély és az ablak díszei lesznek a növények.

A növények kiosztásában részt vett Sánta Péterné alpolgármester is

A növények kiosztásában részt vett Sánta Péterné alpolgármester is

Fotó: Baranyai Attila, Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben