Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fókuszban a fog- és szájápolás

Egészségnap a Németh iskolában

2019. április 29. hétfő

A fenntarthatósági témahét – melyen Földünk védelme, megóvása volt a központi téma – lebonyolítása után, a Németh László Általános Iskolában megrendezték a „Szájharmónia” sport- és egészségnapot. 11 helyszín, így az iskola „okosterme”, a könyvtár, két tornaterem és a tornaudvar, a tankonyha, valamint számos tanterem adott helyet a legkülönbözőbb foglalkozásoknak.

Az egész világon egyre nagyobb hangsúlyt kap az emberek életében a környezettudatos gondolkodás és az ehhez igazított életmód, életvitel. Szerencsére, ahogy külső környeztünk védelme, megóvása is előtérbe kerül, ezzel együtt egyre fontosabb a testünkről, egészségünkről való gondoskodás is.  

A Németh László Általános Iskolában megrendezett „Szájharmónia” sport- és egészségnapon a foglalkozások mindegyike ugyanazt a témát dolgozta fel: az egészségmegőrzést, benne is nagy hangsúlyt fektetve a fog- és szájápolásra. Az iskola minden pedagógusa szerepet vállalt a szervezésben és lebonyolításban, de segítségükre volt az iskola védőnője és a Vöröskereszt erre a napra ideérkező csapata is.

A tanulók kézműves foglalkozáson erre a napra készítettek kitűzőt, volt gyakorlati óra a sebellátásról, előadás az allergiáról, filmvetítés a fogorvosi ellátásról, papír alapú, illetve tableteken végezhető kvíz az egészségmegőrzésről, zöldségkóstolás, turmixitalok készítése és természetesen rengeteg mozgás. Az egész napos program lebonyolításához nagy segítséget nyújtott a Józsefvárosi Önkormányzat anyagi támogatása, melyből a szükséges alapanyagok, eszközök, jutalom-és ajándéktárgyakként sporteszközök és játékok kerültek beszerzésre. A nap jelszava egyben az egész program lényege is ez lett: Egészségünkre!

Forrás és fotó: Németh László Általános Iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben