Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folytatódik az Európa Belvárosa Program

Újabb homlokzatok szépültek meg

2019. május 03. péntek

A Palotanegyed megújítását célzó Európa Belvárosa Program III. keretében a közterületi fejlesztések mellett több társasház kapott lehetőséget kisebb-nagyobb rekonstrukcióra. Összesen 13 társasház homlokzata vagy belső udvara kap gyönyörű, új külsőt. A Rökk Szilárd utca 17. és Baross utca 43. számú házak után most a Mária utca 16. homlokzata is megszépült. Sára Botond polgármester a helyszínen kiemelte: a házak felújítása az önkormányzat kiemelt célja, hiszen a fejlesztéseket a közterületekről az otthonokba is be kell vinni.

Sára Botond lapunknak elmondta: a legutóbbi képviselőtestületi ülésen megszavazott további egymilliárd forint támogatással együtt a társasházakat érintő fejlesztésekre az idei évben összesen 2 milliárd forintot fordítanak.

Hangsúlyozta: Józsefváros jó példával jár elől, mivel 2015 óta – a házak önrészét is beleszámítva – közel tízmilliárd forintból újultak meg az otthonok a kerületben. A polgármester hozzátette: ez is azt mutatja, hogy az önkormányzat által kínált lehetőségek sikeresek, a kerületiek élnek vele.

Egry Attila alpolgármester rámutatott: a fővárosi TÉR_KÖZ Pályázat – amelyből az Európa Belvárosa Program III. részben megvalósul –a közösségépítésről szól, és jó látni, hogy eléri a célját, hiszen az olyan kis közösségek, mint a társasházak lakói össze tudnak fogni környezetük szépségéért, vállalva annak anyagi terhét is.

Azt is kiemelte: miután véget ér a TÉR_KÖZ Pályázat a Palotanegyedben, szeretnék, hogy az önkormányzati társasházi pályázatból folytatódjanak itt is a felújítások, ezáltal megszépülhessen a kerület minden meghatározó épülete.

Folyamatosan újulnak meg az önkormányzati bérházak is

Sára Botond arról is beszélt, hogy az önkormányzati bérházak is lépésről-lépésre újulnak meg. Ennek elemeként készült el május 2-án átadott Kisfaludy utca 5. szám alatti ház is, ahol többek között megtörtént a homlokzat rekonstrukciója, a kapu cseréje, a falazat talajvíz elleni védelme, valamint a nyílászárók és a fő párkány felújítása is, mintegy 50 millió forintból.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefávros újság

Szöveg: Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben