Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Változatos programok és kiemelkedő eredmények

Jó hírek a Józsefvárosi Zeneiskolából

2019. május 03. péntek

A tavasz beköszöntével még inkább felpezsdült az élet a Józsefvárosi Zeneiskolában. A kiemelkedő versenyeredmények, a szakmai elismerések, a művésztanárok hangversenye, a hamarosan megrendezésre kerülő első Józsefvárosi Gitárnap és a közelgő felvételi meghallgatások egyszerre jelentenek izgalmat és örömet az intézmény tanárai, a növendékek és a szülők számára.

Mint arról Katona Gáborné igazgatónő lapunknak beszámolt, az intézményben folyó kimagasló tehetségfejlesztő munka eredményeképpen a Józsefvárosi Zeneiskola idén ismét elnyerte a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által adományozott Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. „Az elismerés újabb három évre szól, és többek között sikeres pályázatok megvalósítását segíti” – hangsúlyozta az igazgatónő, aki arról az örömteli hírről is beszámolt, hogy tanítványuk, Marosz Ajna I. helyen végzett a X. Országos Czidra László Furulyaversenyen, Lázár Zsófia növendékeként, Bokor Ildikó tanárnő zongorakíséretével.

„Április 26-án a Magyar Művészetoktatás Napján az immár többéves hagyományokhoz híven az iskola művésztanárai adtak nagy sikerű hangversenyt a Zenetudományi Intézet Zenetörténeti Múzeumának zsúfolásig megtelt, csodálatos dísztermében, május 10-én, pénteken pedig megrendezzük az I. Józsefvárosi Gitárnapot, amelyen fellépnek az iskola gitárszakos növendékei, de vetélkedőre és együttmuzsikálásra is sor kerül majd – tájékoztatott Katona Gáborné. „És hogy az utánpótlásról is gondoskodjunk, május 13-án, 14-én és 15-én 16 és 18 óra között tartjuk leendő növendékeink számára a felvételi meghallgatást, melynek helyszíne az iskola Nap utca 33. alatt található székhelye, és amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk” – tette hozzá az intézményvezető.

Fotó: Józsefvárosi Zeneiskola

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben