Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Emberség, bátorság és önzetlen segítség

Elismerések A tűzoltók napja alkalmából

2019. május 07. kedd

Józsefváros önkormányzata folyamatosan arra törekszik, hogy kerületünk élhetőbb, biztonságosabb otthona legyen a józsefvárosi lakosoknak. A biztonságérzet javításában pedig jelentős szerep hárul a józsefvárosi tűzoltókra is, akik áldozatos munkáját A tűzoltók napja alkalmából köszönte meg az önkormányzat. Az elismeréseket kerületünk polgármestere nyújtotta át május 7-én. Sára Botond kiemelte: köszönet jár azoknak, akik Józsefváros biztonságáért dolgoznak nap mint nap.

„Védőszentjük, Szent Flórián napja alkalmából szeretnénk hálánkat, megbecsülésünket és köszönetünket kifejezni a VIII. kerületi hivatásos tűzoltóknak, katasztrófavédőknek” – kezdte ünnepi beszédét Sára Botond a Dologház utcai tűzoltólaktanyában. Mint mondta: egy város esetében fontos, hogy szép és nyugalmas környezete legyen, de a legfontosabb a biztonság, amiben Józsefváros jelentős eredményeket ért el, és amiért nap mint nap tenni kell.

A polgármester szerint kerületünk biztonságát az alapozza meg, hogy azok a személyek, akik ennek megteremtésén dolgoznak – rendőrök, hivatali dolgozók és tűzoltók – jó csapatot alkotnak. Sára Botond emlékeztetett: ezt támasztja alá az is, hogy 2016-ban a VIII. kerületi lett az év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága. Hozzátette: a kirendeltség éves szinten több mint 2500 alkalommal vonul ki káresetekhez, amelyből csaknem 600 Józsefvároshoz kötődik. Teljesen egyértelmű, hogy ezért a munkáért – amelynek köszönhetően a józsefvárosiak nagyobb biztonságban érezhetik magukat – köszönetet mondunk.

Önkormányzati támogatás a hivatásos katasztrófavédőknek

Sára Botond kiemelte: a Józsefvárosi Önkormányzat az elmúlt három évben összesen 45 millió forinttal támogatta a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot. Az idei évben további 16 millió forintot fordít erre a célra, amelynek jelentős részét – az épületfelújítás támogatása és az eszközbeszerzés mellett – az állomány jutalmazására használnak fel. A polgármester hangsúlyozta: mert fontosak az eszközök és a munkakörülmények, de a legfontosabb mégiscsak az ember, hiszen a kerületünkért dolgozó minden egyes tűzoltóra ráillik a Szent Flóriánra is jellemző emberség, a bátorság és a másokon való önzetlen segítség.

Sára Botond szerint örömteli, hogy a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya stabil, aminek megtartásához az önkormányzat közszolgálati lakásprogram biztosításával járul hozzá. A polgármester biztosította a tűzoltókat, hogy a jövőben is számíthatnak a Józsefvárosi Önkormányzatra, hiszen közös érdek, hogy a lakosok biztonságban érezhessék magukat.

Józsefváros számíthat a VIII. kerületi tűzoltókra

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy a tűzoltók mindig esküjüknek megfelelően végzik a munkájukat, amiért nem várnak köszönetet. Az elismerés azonban mindig jól esik, továbbá erősíti a hivatástudatot és az elkötelezettséget, amivel nap mint nap végzik a munkájukat.

Az igazgató azzal folytatta, kiemelt kapcsolatot ápolnak a Józsefvárosi Önkormányzattal, amely széleskörű támogatást nyújt munkájukhoz. A VIII. kerületi tűzoltókra mindig is elit csapatként gondoltak, hiszen aki itt teljesít szolgálatot, az átlagon felüli hivatástudattal és elkötelezettséggel dolgozik. Varga Ferenc köszönetet mondott az elismerésekért és biztosította a város vezetőit, hogy Józsefváros számíthat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi dolgozójára, kiemelten azokra, akik itt helyben gondoskodnak a védelemről, akik először érnek oda, ha Józsefvárosban baj van.

Az ünnepségen részt vett Géczi Béla, tűzoltó ezredes, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Görhöny Ádám alpolgármester, valamint a józsefvárosi képviselő-testület több tagja.

Az önkormányzat elismerését átvette:

Antal Péter tűzoltó főtörzsőrmester, Baranya Péter tűzoltó főtörzsőrmester, Csiszár András tűzoltó főhadnagy, Dienes Dániel tűzoltó hadnagy, Drotár Bence tűzoltó őrmester, Dudás Csaba tűzoltó főhadnagy, Égető Szilárd tűzoltó főhadnagy, Farkas Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, Fekécs Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Goller Dávid tűzoltó hadnagy, Horváth Ádám Bence tűzoltó őrmester, Horváth György tűzoltó törzszászlós, Jakab János tűzoltó hadnagy, Jakab Zoltán tűzoltó őrnagy, Janovics György tűzoltó zászlós, Juhász Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, Kecskés János tűzoltó főtörzsőrmester, Kuchen Dániel tűzoltó őrmester, Laki Péter tűzoltó törzszászlós, Lami András tűzoltó őrmester, Makai Richárd tűzoltó zászlós.

Jutlamat kapott továbbá Mészáros Norbert tűzoltó zászlós, Milu Gergő tűzoltó főtörzsőrmester, Pellek Attila tűzoltó főtörzsőrmester, Petrovics Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester, Pintér Tibor tűzoltó zászlós, Pósa György tűzoltó főtörzsőrmester, Raboczki Gábor tűzoltó zászlós, Sági Norbert tűzoltó alezredes, Schmidt Tamás tűzoltó zászlós, Szakadáti Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Szűcs Róbert tűzoltó hadnagy, Tápai Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Toma Árpád tűzoltó főtörzsőrmester, Tóth Lajos tűzoltó főtörzsőrmester, Tóth Martin tűzoltó őrmester, Tóth Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Kelemen Zsolt tűzoltó alezredes, Bisztrán Zoltán tűzoltó alezredes, Kovács Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Palotai Dániel tűzoltó őrmester, Szerencsés István tűzoltó főtörzsőrmester.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben