Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bölcsődék napja a kerületben

Kitüntetések a bölcsődei dolgozóknak

2019. május 08. szerda

A legelső magyar bölcsőde 1852-es megnyitására emlékezve ünnepeljük Józsefvárosban a Bölcsődék napját. Idén a kerület vezetése május 7-én, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban fejezte ki köszönetét a legkisebb gyermekek gondozóinak. Sára Botond polgármester a rendezvényen kiemelte: a józsefvárosi bölcsődei munka számos tekintetben kiemelkedő, a dolgozók szaktudására bátran támaszkodhat egy gyermekbarát város kiépítésében.

„A Bölcsődék napja kiváló alkalom arra, hogy kifejezzük megbecsülésünket, köszönetünk és hálánkat a bölcsődék dolgozóinak munkájáért” – mondta el ünnepi köszöntőjében Sára Botond. A polgármester hangsúlyozta: a józsefvárosi bölcsődei munka több tekintetben kiemelkedő. „Két évvel ezelőtt a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék elnyerte Az Év Felelős Foglalkoztatója-díjat, de fontos kiemelni azt is, hogy bölcsődei dolgozók nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a tavalyi évben kerületünk Családbarát Önkormányzat kitüntetést kapott” – emelte ki a polgármester.

Hozzátette: büszkeséggel tölti el, hogy az érdemek mellett számos olyan tevékenység, projekt is zajlik az intézményben, amelyek méltán válhatnak követendő példává országszerte.

Bölcsődei dolgozókkal a gyermekbarát városért

Sára Botond arról is beszélt, hogy az önkormányzat kiemelt célja tíz éven belül gyermekbarát kerületté alakítani Józsefvárost, melyben bátran támaszkodhatnak a józsefvárosi bölcsődei dolgozók szaktudására. „Ahhoz, hogy gyermekbarát várossá váljunk, el kell végeznünk még pár feladatot” – szögezte le. Kifejtette: ebben az évben 100 millió forintot fordítanak a bölcsődékben szükséges fejlesztésekre, amelyek elengedhetetlenek a mindennapi nevelő munkához és kényelmessé, biztonságossá teszik az intézményeket.

„A legfontosabb feladatunk, hogy a józsefvárosi kisgyermeknevelőket megtartsuk, és új nevelőket is vonzzunk a kerületbe” – emelte ki Sára Botond. Mint mondta: ennek érdekében a kisgyermeknevelőkre is kiterjesztették a józsefvárosi pedagógus életpályamodellt. Emellett a bölcsődei nevelők bérkiegészítést kapnak, valamint a Polgármesteri Hivatalban lehetőség van angol nyelv tanulására is – elsősorban azok számára, akiknek a diploma megszerzéséhez már csak a nyelvvizsga hiányzik.

A polgármester végezetül megköszönte a bölcsődei dolgozók áldozatos munkáját. „A kerületben élők nevében mondhatom, hogy hálával tartozunk azért, amit a legkisebb józsefvárosiakért tesznek. Büszke vagyok a kerületi bölcsődékre és minden dolgozójukra. A kitüntetetteknek külön gratulálok, legyenek példaképei közösségüknek” – zárta szavait a polgármester.

Az ünnepségen átadták a „Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért” és a „Polgármesteri Dicséret” kitüntetéseket, valamint a „Hűségjutalom okleveleket”. Az elismeréseket Sára Botond polgármester és Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke adta át a díjazottaknak. Az eseményen részt vett Sántha Péterné alpolgármester és Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője is.

A kitüntetések és oklevelek átadását követően a megjelentek nagy örömére Fehérvári Gábor Alfréd –  Freddie, a 2016-os A Dal című műsor győztese lépett színpadra és kápráztatta el műsorával a legkisebbek nevelőit.

A díjazottak

„Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért” szakmai kitüntetésben részesült:

Hajdúk Anikó kisgyermeknevelő

Szakmai pályafutását 32 évvel ezelőtt kezdte a Mini-Manó Bölcsődében, és azóta is elhivatott a szakma iránt. Nyitottan és szeretetteljesen fordul a gyermekek és a családok felé, empatikus, hiteles személyiség, ezért kollégái és a szülők is bizalommal fordulnak hozzá.

Hivatástudata kiemelkedő, rendszeresen vesz részt továbbképzéseken. Meghatározó tagja a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék irodalmi munkacsoportjának, és a gyakorlatukat töltő tanulókkal is lelkiismeretesen foglalkozik.

Lukácsné Ódor Olga szaktanácsadó

2013 novembere óta szaktanácsadó az intézményben. Munkáját az odaadás, hivatástudat, precíz, szorgalmas munkavégzés jellemzi, tanácsait szívesen veszik kollégái, bíznak benne.

Innovatív ötleteivel színesíti a bölcsődék mindennapjait, folyamatosan tanul, fejleszti magát. A Biztos Kezdet Gyerekház és az önként vállalt feladatok gazdája, a duális képzéssel is a kezdetektől ő foglalkozik.

Rózsa Anna bölcsődevezető

1983-ban kisgyermeknevelőként kezdett dolgozni a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéknél, 2012-től a Babóca Bölcsőde vezetője. Több évtizedes munkája alatt a szülők és a kollégák által tisztelt és kedvelt egyénisége lett a kollektívának.

Kitartó munkája, megértő és együttérző személyisége, csendes konfliktusmegoldó hozzáállása miatt mind a szülők, mind kollégái számíthatnak rá. Korrekt, megbízható vezető, aki mindig példát mutat.

„Polgármesteri Dicséret” kitüntetésben részesült:

Hefkó Ferenc gondnok

2015 januárja óta dolgozik a Játékvár Bölcsődében. Munkáját az igényesség, gondosság, odafigyelés és kreativitás jellemzi. Gondnoki feladatai mellett az asztalos szakmában szerzett tudását is az intézmény javára fordítja.

Folyamatosan figyelemmel kíséri az új műszaki megoldásokat. Emberi és szakmai hozzáállása, problémamegoldó képessége példaértékű, kifoghatatlan energiatartalékaival környezetének is lendületet ad.

Pozsgai Veronika kisgyermeknevelő

Pályafutását öt éve kezdte a Gyermekkert Bölcsődében, melynek meghatározó alakjává vált. Szakmai munkáját elhivatottan végzi, a rábízott gyermekeket nagy szeretettel, elfogadással, türelemmel, de határozottan neveli-gondozza.

A szülőkkel, kollégáival és a bölcsődevezetővel jó kapcsolatot ápol, lehet rá számítani a munkavégzésen kívüli feladatokban is. Színes, vidám személyisége üde színfolt a bölcsődében. A bölcsődei rendezvényeken és bármilyen közösséget segítő tevékenységben szívesen részt vesz.

20 éves hűségjutalomban részesült Bíróné Oláh Mária Krisztina, a Fecsegő-tipegők Bölcsőde szakácsa,Nagy Józsefné, a Mini-Manó Bölcsőde dajkája,Varga Ildikó, a Gyermekkert Bölcsőde kisgyermeknevelője és Várhegyi Istvánné, a Fecsegő-tipegők Bölcsőde kisgyermeknevelője.

30 éves hűségjutalomban részesült Botka Zoltánné, a Katica Bölcsőde kisgyermeknevelő-bölcsődevezetője,Brujmann Krisztina, a Központi Szervezeti Egység intézményvezető-helyettese, Faragóné Gál Katalin, a Fecsegő-tipegők Bölcsőde kisgyermeknevelője, valamint Váradi Sándor Gézáné, a Babóca Bölcsőde élelmezésvezetője.

Fotó: Ványai Ákos/Józsefváros újság

Szöveg: Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben