Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Egy mobiltelefon volt a zsákmány

Tetten érték a zsebes testvérpárt

2019. május 09. csütörtök

A Vagyonvédelmi Osztály nyomozói fogták el azt a két férfit Józsefvárosban, akik egy fiatal férfitől lopták el mobiltelefonját. A zsákmánynak a páratlan páros sokáig nem örülhetett, ugyanis a helyszínen tetten érték az elkövetőket.

Lopás gyanúja miatt rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztálya nyomozást a 23 éves budapesti N. Norbert és testvére, a 19 éves nagykátai N. Krisztofer ellen.

A páratlan páros május 6-án délután, a Rákóczi úton szóba elegyedtek a későbbi sértettel, akit elkísértek a II. János Pál pápa térre. N. Krisztofer – védekezésre képtelen állapotát kihasználva – búcsúzóul átölelte újdonsült barátját, de közben zsebéből ellopta annak mobiltelefonját is. A másik férfi a bűncselekmény elkövetése során társát figyeléssel biztosította.

A BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozói a helyszínen tetten érték a két elkövetőt, akiket elfogtak és előállítottak a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságra.  ​A nyomozók N. Norbertet és testvérét lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbevételük mellett – előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. ​​

Fotó: Józsefváros újság/archív

Forrás: police.hu