Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A nyomozók átadták az iratokat az ügyészségnek

Józsefvárosban fogták el az autótolvaj páros egyik tagját

2019. május 09. csütörtök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói befejezték két budapesti orgazda ügyét, akik még tavaly loptak el egy autót Kőbányáról. Egyiküket a gépkocsiban, a másik elkövetőt pedig Józsefvárosban fogták el. Az esetről a rendőrség egy videó-összeállítást is megosztott.

A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói pár órán belül egy pestszentlőrinci parkolóban megtalálták azt a Volkswagen Golf típusú autót, amit 2018. március 29-én loptak el Budapest X. kerületében, a Cserkesz utcából – olvasható a rendőrség honlapján.

A nyomozók a XVIII. kerületi parkolóban arra lettek figyelmesek, hogy a lopott jármű körül feltűnt egy autó, benne két férfival. Az autó utasa átszállt a lopott járműbe, majd a két gépkocsi nagy sebességgel elhajtott az utcából.

A lopott Volkswagent a rendőrök rövid időn belül megállították és vezetőjét, a 45 éves M. Norbertet elfogták. A nyomozók egy órával később a VIII. kerületben elfogták a férfi társát is, a 44 éves B. Györgyöt, aki menekülés közben egyszer még autót is cserélt. A rendőrök lefoglalták a lopott gépkocsit és az elkövetők meneküléshez használt két Seat típusú autóját is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói a két férfit orgazdaság bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Továbbá M. Norbertet jármű önkényes elvétele miatt is kihallgatták, ugyanis azt a Seatot, amivel a lopott autóhoz érkeztek, a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

Fotó és forrás: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben