Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Határtalan kirándulás és kiemelkedő versenyeredmények

Élményekben és sikerekben gazdag napok a Molnár suliban

2019. május 09. csütörtök

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola tanulói a közelmúltban négy mozgalmas, élményekben gazdag napot töltöttek Erdélyben, a Határtalanul pályázat keretében, miközben az intézmény tanulói itthon több versenyen is kiemelkedő eredményeket értek el.

A Határtalanul pályázat keretében megszervezett erdélyi kiránduláson 39 gyermek és 3 pedagógus járta végig „A só útján” fantázianevű túrát, melynek során rengeteg helyet bejártak: a legfőbb állomások Királyhágó, Bánffyhunyad, Kolozsvár, Torda, Székelyszentlélek, Szováta, Medve-tó, Parajd, Sószoros, Korond, Csíksomlyó, Szejkefürdő, Farkaslaka, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Fehéregyháza, Segesvár és Marosvásárhely voltak. 

A túra során nemcsak várakat, templomokat látogattak meg, de megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát és Tamási Áron síremlékét, sőt számos egyedülálló természeti csodával is találkoztak, melyekhez erdélyi legendák sora fűződik. Nem utolsó sorban pedig megtapasztalták azt a hangulatot is, amely az ottani közösségekkel való összetartozásunk érzését erősítette bennük.

Eközben az itthon maradt diákok körében is mozgalmasan és sikeresen teltek a hétköznapok. Biró Gergő 7. A osztályos tanuló a Taekwondo Diákolimpia győztese lett, a Vöröskereszt Csecsemőgondozási versenyén Havasi Regina, Márton Lilla és Streck Leila csapata pedig fővárosi bajnok lett, így nemsokára az országos döntőben is bizonyíthatnak.

Fotó: Molnár iskola

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben