Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az aktív életmód időskorban is az egészség kulcsa

Kirándulás és sportverseny az idősklubok tagjainak

2019. május 09. csütörtök

A rendszeres mozgásnak pozitív hatása van nemcsak a szervezetünkre, de lelki egyensúlyunkra is. A kor előrehaladtával az ember kedvét szegheti, hogy az ízületei már kevésbé ruganyosak, főleg, ha még fájdalom is társul hozzá. A Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Nappali Ellátások intézményének egyik fő célja, hogy minél jobban motiválja tagjait a közösségi tevékenységekre, amik között bőven akad lehetőség mozgásra is. A tavasz beköszöntével megnyílt a lehetőségek tárháza: április végén gödöllői kiránduláson és egy asztalitenisz bajnokságon is részt vettek a nappali ellátás tagjai.

Április végén Budapest az asztalitenisz fővárosává változott: az Óbudán lévő Kaszások Kosárlabda Akadémia sportcsarnokában megrendezett szenior csapatverseny mellett ekkor zajlott az egyéni világbajnokság is a város másik oldalán. A szépkorú sportolók április 25-én délelőtt gyűltek össze, hogy a kerületek férfi és női csapatai megmérkőzzenek egymással a pingpongasztaloknál. Hét kerületből 7 férfi és 3 női együttes érkezett, összesen 30 sportoló fogott ütőt és pattintott labdát, hogy a közel száz mérkőzésen két nyert játszmáig adogasson. Kerületünket egy háromfős férfi csapat képviselte, melynek tagjai Barta András, Bierbauer László, Pál Tibor voltak.

Aki inkább a kultúra, történelem vagy a szabadtéri mozgás szerelmese, annak is tartogattak programlehetőséget a JSZSZGYK Nappali Ellátások Klubjai. Április 24-én, 25-én és 26-án – összesen mintegy százötvenen a klubokból – Gödöllőre látogattak, ahol megcsodálhatták a Gödöllői Királyi Kastélyt és tehettek egy nagyot sétát a gyönyörű kertjében is. Az izgalmakat egy finom ebéd mellett pihenhették ki.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság, Kelemenné Hellinger Mária

Szöveg: Imre Zsófia, Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben