Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fokozott jelenlét a belső kerületekben

Több rendőr járőrözik Józsefvárosban is

2019. május 11. szombat

A rendőrség a korábbinál még több rendőrrel van jelen Budapest belső kerületeiben. A közterületek biztonságának további erősítése érdekében nő a rendőri jelenlét a Belvárosban, Terézvárosban, Erzsébetvárosban, valamint Józsefvárosban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Budapesten évek óta tartó tendencia a bűncselekmények számának csökkenése, amelynek eredményeként az utóbbi nyolc évben közel felére csökkentek a bűncselekmények. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a főváros belső kerületeiben, a szubjektív közbiztonságérzet erősítése érdekében – a Készenléti Rendőrséggel együttműködve – megemelt gyalogos rendőri létszámmal biztosítja a közrendet, a közbiztonságot.

A nappali és éjszakai órákban egyaránt biztosított állandó rendőri jelenlét célja a közterületen elkövetett bűncselekmények további csökkentése, a belső kerületekben élők, illetve az idelátogató turisták biztonságérzetének növelése, valamint az állandó rendőri jelenlét fenntartása. A szolgálatot ellátó egyenruhások a folyamatos jelenléten túl a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében folyamatosan együttműködnek a közterület-felügyelettel, a kerületek térfigyelő központjaival, valamint a polgárőrökkel is.

A belső kerületekben a megemelt rendőri létszámnak köszönhetően az éjszakai órákban a hét minden napján átlagosan 50 gyalogos és gépkocsizó járőrrel több rendőr lát el szolgálatot, akikhez segítségnyújtási, útbaigazítási, vagy intézkedési céllal egyaránt lehet fordulni.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Forrás: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben