Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Családi programok, koncertek és tűzijáték

Ötéves lett az Új Teleki téri Piac

2019. május 13. hétfő

Nagyszabású rendezvényt szervezett Józsefváros önkormányzata az Új Teleki téri Piac ötödik születésnapja alkalmából. Az ünnepség szombat kora délután kezdődött a Teleki téren, és egészen a késő esti órákig tartott. Volt ott minden: móka, játék, kacagás, koncert és persze sok jókedvű gyerek és felnőtt, akik az ünnepség záróakkordjaként egy fergeteges tűzijátékot csodálhattak.

Néhány lépést téve bármelyik bejárattól, rögtön önfeledt játékba lehetett fogni, minthogy elsőként a gyermekeké volt a főszerep. Diócsúzlival lehetett ördögfejre célozni, a molyoldában múltszázadi játékokat kipróbálni. A repertoárba tartozott gombfoci, asztalra festett társasjáték, tábla-bowling, építő- és kirakós kockák, lábbal hajtós oldsmobile, szemmel varázsló optikai játékok.

Az animátorok is korhű ruhákat öltöttek - fiatalokkal, öregekkel egyaránt magázódtak, így az ideiglenes időutazás töretlen sikert aratott. Kicsivel odébb arcfestés zajlott, és annyi pókember láttán, mint amennyi ott összegyűlt, maga Peter Parker is összezavarodott volna. A buborék-show onnantól kezdve vált csak igazán izgalmassá, amikor a gyerekek vették át az irányítást: ha kedvezett a szélirány, hatalmassá dagadtak a szappanbuborékok, és szálltak tova szivárvány tükreikkel. Szusszanásnyi pihenőt kínált a kreatív pult, ahol pici csecsebecsét lehetett készíteni, vagy épp fehér gipszfiguráknak színes köntöst varázsolni némi akrilfesték segítségével.

Színpadi kavalkád

Paprika Jancsi bábjátéka leginkább az ovisokat vonzotta, ám A hetet egy csapásra című mese humoros színpadra vitt változata már válogatás nélkül minden korosztályt lebilincselt. Az interaktív műsort a Grimm-Busz Színház Társulat tagjai tolmácsolásában lehetett megtekinteni, aminek tanulsága az volt, hogy a jó ügy érdekében folytatott harc, és a „többet ésszel, mint erővel” elve mindenképp eredményre vezet.

A darab után a popszakma neves magyar képviselői léptek fel a nagyérdemű előtt, jobbnál jobb zenészek adták át egymás kezébe a mikrofont. Elsőként Szekér Gergő énekelt külföldi slágereket, aki az X-Faktor után vált igazán ismertté.

Másodikként Nagy Bogi búgott fülbemászó melódiákat, akivel Az ének iskolájában találkozhattunk először, ám azóta az Eurovíziós dalválogató döntőjének fináléjába is láthattuk. Őt követte a már tavaly is nagy sikert aratott Herceg Dávid, aki a latin pop, azaz a reggaeton első számú képviselője hazánkban. Amikor rázendített, többé már egy talp sem tudott nyugton maradni.

A pörgést Dér Heni és táncosai folytatták a színpadon. A szexszimbólumnak kikiáltott énekesnő, aki a Megasztár első szériájában tűnt fel, igazán forró hangulatot varázsolt a kissé hűvös estébe, amit az utána következő Lángleugánok Tűzcsoport akrobatikus tűzzsonglőrei csak tovább fokoztak, ahogy lángoló tűzbotjaikkal tüzes angyalszárnyakat rajzoltak a levegőbe. Végül utolsóként Molnár Ferenc Caramel, Máté Péter-díjas és Fonogram-díjas előadó lépett színpadra, akinek dalait egyként énekelte a közönség is.

Az est fénypontja, egyben méltó zárása pedig az elmaradhatatlan tűzijáték volt. Egy igényesen megszervezett, eseménydús és színes program részesei lehettek ismét azok, akik idén is kilátogattak a piac születésnapjára. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben