Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Pro Cultura Christiana-díjas Szeghalmi Elemér is a dedikálók között

Ma veszi kezdetét a keresztény könyvhét

2019. május 13. hétfő

Ismét kitárja kapuit a magyar keresztény könyvkiadók legrangosabb és legnagyobb hazai seregszemléje, a Szent István Könyvhét. A rendezvény ünnepi megnyitójára május 13-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében került sor. Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő, egyedülálló könyvfesztiválon hétfőtől szombatig, 9 és 19 óra között válogathatunk huszonkilenc keresztény szellemiségű kiadó köteteiből.

A könyvhetet Erdő Péter bíboros, a Szent István Társulat fővédője nyitotta meg. A prímás, esztergom-budapesti érsek kiemelte: tartalmi szépség és gazdagság jellemzi a spiritualitással, az egyházi atyákkal, a modern lelkipásztori témákkal, a szent tudományokkal foglalkozó új köteteket, valamint a világi irodalom, a költészet és próza területén megjelent kiadványokat is. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében bemutatták a könyvhét újdonságait, majd átadták az idei Stephanus-díjakat is.

A könyvkiadók standjait ismét a Ferenciek terénél lehet megtekinteni, ahol ismét lehetőség nyílik szóba elegyedni az olvasóknak a szerzőkkel: 50 író, költő, teológus dedikálja majd régi és legújabb műveit. A fesztivál első napján a Józsefvárosban élő, idei Pro Cultura Christiana-díjas Szeghalmi Elemér – 90. születésnapjára készült – legújabb, „Borjú bécsi – D-dúrban” című novelláskötetébe is kérhetünk aláírást szerzőjétől.

A könyvhéten három újdonság kerül bemutatásra: a Jézus él és velünk van című kötetről Bajcsi Tibor és Deme Tamás beszélgetnek május 14-én, 17.00 órától a Stephanus Könyvesházban. Szintén itt kerül bemutatásra május 15-én 16.00 órától Beer Miklós Most már látom című könyve. A szerzővel Bánhidy Vajk történész, tanár beszélget. Szintén május 15-én kerül sor Angela Maria Seracchioli Itt járt Szent Ferenc című munkájának bemutatójára a szerzővel, valamint Janiga Emesével műfordítóval és Várnai részvételével az Olasz Kultúrintézetben.

Az esemény szervezőinek célja, hogy az országszerte működő keresztény könyvkiadók, és szellemi műhelyeikből kikerült műveik évente egyszer a nagy nyilvánosság előtt is bemutatásra kerüljenek, átfogó képet adva az olvasóknak a keresztény könyvkiadás aktuális helyzetéről.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szoveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben