Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint kétezer betölthető pozíció

Állásbörzét tartanak az állami vállalatok

2019. május 13. hétfő

Május 15-én második alkalommal szervez közös állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), Budapest Főváros Kormányhivatala és a MÁV-csoport. A Magyar Vasúttörténeti Parkba szervezett börzén 31 vállalat, rendvédelmi és honvédelmi szervezet kínál több mint 2200 betölthető állást a munkavállalóknak.

Az idei év első három hónapjában a KSH adatai szerint 4 millió 497 ezer fő volt a foglalkoztatottak átlagos létszáma, 62 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Az állami szektorban 100 ezer ember dolgozik, a közigazgatási, illetve a kötelező társadalombiztosítás ágazatból azonban még több mint 8 ezer munkavállaló hiányzik.

Az állami szférában tapasztalható munkaerőhiány csökkentése érdekében a STRATOSZ, Budapest Főváros Kormányhivatala és a MÁV-csoport május 15-én, szerdán 11 és 18 óra között szervezi meg második közös állásbörzéjét. A rendezvényt pódiumbeszélgetések színesítik, továbbá lesz önéletrajz-írási és álláskeresést támogató tanácsadás. A vállalatok és szervezetek a frissdiplomások mellett alapfokú állami iskolai végzettséggel, középfokú OKJ-s és szakképesítéssel is keresnek munkatársakat. Emellett szakmunkásoknak, érettségizetteknek, technikusoknak, valamint gazdasági és HR-szakértőknek is kínálnak állásokat.

Az állásbörzén egyebek melletta Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Budapest Főváros Kormányhivatala, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a BKK Zrt., a Magyar Honvédség, a Magyar Posta Zrt., a MÁV Zrt., az Országos Rendőr-főkapitányság és a VOLÁNBUSZ Zrt. által kínált állásokból is szemezgethetnek az érdeklődők. A MÁV-START, a GYSEV és a Volán társaságok 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosítanak mindazoknak, akik vonattal és busszal indulnak az állásbörzére. A rendezvény idején a Magyar Vasúttörténeti Park programjai ingyenesen látogathatóak.

Fotó: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben