Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nem szabad felügyelet nélkül hagyni a kisgyermekeket

Rendőrök kísérték haza az eltévedt kisfiút

2019. május 14. kedd

Szerencsésen hazakerült az az autista kisfiú, aki április végén kiszökött egy Múzeum körúti lakóház kapuján, és egy darabig az utcán sétált szülői felügyelet nélkül. A rendőrök hazakísérték a gyermeket, akit édesanyja már rémülten keresett.

„Egy rémült óvodáskorú gyermek sétál a Múzeum körúton” – értesítette a rendőrséget április 21-én délben egy nő, aki sikertelenül próbálta megtudni a kisfiútól, hogy hogyan került egyedül az utcára. A rövid időn belül kiérkező józsefvárosi rendőrök sem tudtak beszélni a gyermekkel, aki látszólag a kérdéseket sem értette. A Kálvin tér felől érkező fiú folyamatosan az Astoria felé mutogatott. A rendőrök elkísérték a jelzett irányba, gondolván, hogy az Astoria szálló vendégének a gyermeke lehet a kis csellengő, ám a kisfiú az egyik Múzeum körúti ház kapujánál megállt és a bejáratra mutatott.

A rendőrök bekísérték a gyermeket az udvarra, ahol megtalálták az anyukát. A rémült nő jelezte, hogy az autista kisfiával csak ő tud kommunikálni. A gyermek eltűnésének körülményeiről azt mondta, hogy amíg a lakásban tevékenykedett, a fiú kiment a folyosóra, és mikor utána eredt, már sehol sem találta csemetéjét. A kis „felfedező” sérülés nélkül túlélte a „kalandot”, a szülő – aki megköszönte a rendőrök segítségét – pedig levonhatta azt az örök érvényű tanulságot, hogy a kisgyermekeket egy percre sem lehet felügyelet nélkül hagyni.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben