Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zene, tánc, közösség

Majális a Nappali Ellátás klubjainak

2019. május 14. kedd

Majálist rendeztek a kerületi idősklubok, valamint a szenvedélybetegek és fogyatékkal élők nappali ellátása tagjainak május 9-én. A programnak a Napraforgó Idősek Klubja adott otthont, ahol finom ételekkel, italokkal, muzsikával és természetesen sok szeretettel várták az érdeklődőket. Az eseményen mintegy 150 kerületi lakos vett részt. Józsefváros nevében Sántha Péterné köszöntötte a megjelenteket.

A Napraforgó Idősek Klubja épületében előre haladva egy csodaszép virágoskert tárul a látogató elé: a klub parkja. Ha az időjárás bolondozik is, a kertészkedők kedvét ez nemigen szegte. És a mulatni vágyókét sem: bent a termekben a megterített asztaloknál már többen helyet foglaltak, beszélgettek, jóízűen nevettek. Az egyik szobából élőzene szólt, a táncparketten egy vörös árnyalatban csillogó ruhás hölgy öltönyös úrral lejtett lassú táncot. Aztán egyre többen szegődtek melléjük.

Békési Enikő, a klub koordinátora és Kelemenné Hellinger Mária, a Nappali Ellátások szakmai vezetője közösen köszöntötték az ünneplőket. A klubkoordinátor elmondta: mindent megtettek azért, hogy – az eső ellenére – legyen elég hely bent ahhoz, hogy mindannyian elférjenek és jól érezzék magukat, semmiben ne szenvedjenek hiányt. Bár az ingatlanban épp átépítési munkálatok zajlanak, ugyanis akadálymentesítés van folyamatban, a körültekintő szervezésnek köszönhetően ez mégsem akadályozta a hangulat emelkedését. Békési Enikő kiemelte, hogy a tagok számára fontosak ezek a közös események, és élmények, mert közösségformáló erővel bírnak, és közelebb hozzák a klubok tagjait egymáshoz.

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben