Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy mobiltelefonért szúrta meg vitapartnerét

Vádat emeltek a késelővel szemben

2019. május 15. szerda

Egy talált mobiltelefonon veszett össze két férfi tavaly nyáron. Egyikük kést rántott és megszúrta a másikat. A késelő ellen a Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a 21 éves vádlott, miután 2018. augusztus elején feltételesen szabadult szabadságvesztés-büntetéséből, augusztus 17-én a VIII. kerületben italozott, valamint kábítószert is fogyasztott. Az esti órákban találkozott két másik férfival, akikkel másnap reggel a Ludovika téri parkba ment. A vádlott a parkban talált egy mobiltelefont, amit meg akart tartani, arra azonban két ismerőse is igényt tartott. A 21 éves férfi egyikőjükkel összeszólalkozott, kést rántot és egyszer hasba szúrta a vitapartnerét. A megszúrt férfi a járókelőktől kért segítséget, akik mentőt hívtak hozzá és a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően életben maradt a sérült. A támadó elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még aznap azonosították és elfogták az elkövetőt, akivel szemben a Fővárosi Főügyészség, mint visszaeső ellen emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az emberölés bűntettét a törvény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, amely a cselekmény kísérletére is irányadó. A férfi letartóztatásban van.

Fotó: police.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben