Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

SOKSZÍNŰ JÓZSEFVÁROS

Népművészeti és gasztronómiai bemutatók a Teleki téren

2019. május 15. szerda

„Híd a kultúrák között” címmel kétnapos programsorozatot szervez május 18-án és 19-én a Társak a Teleki Térért Egyesület azzal a céllal, hogy bemutassa a környék kulturális sokszínűségét. A Teleki téri parkban koncertek, táncbemutatók, ételkóstolók, zenés programok szórakoztatják az érdeklődőket.

Szombaton és vasárnap 14 és 16 óra között a magyar, valamint a hazánkban élő nemzetiségek kulturális életét mutatják bel. Szombaton többek között Matus Mihály tárogatóművész, a MÚLT-KOR zenepódium énekesei lépnek színpadra. Horváth Gyöngyi Edith Piaf-dalokat, Kökény Laci pedig Máté Péter melódiáit adja elő. Fellép továbbá a Tűzmadarak táncegyüttes, K. O. Laci, valamint a Csontos Ibolya vezetésével a Karizmák.

Vasárnap a nemzetiségek mutatkozhatnak be. A Szitkó Family Band román népdalokat ad elő, őket követően a Fővárosi Örmény Önkormányzat hagyományőrző kurzusának növendékei lépnek színpadra. A német kultúra bemutatására a Szívbarát tánccsoport vállalkozott, majd az Opanke tánccsoport előadását láthatja a közönség. A Józsefvárosi Lengyel Önkormányzat nevében Nagy Karolina szobrászművész képzőművészeti foglalkozást tart gyerekeknek. A sztárvendég Marcellina.

Vezető kép: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben