Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A virágosabb erkélyekért, gangokért

Ezúttal 16 ezer tő virágot vehettek át a józsefvárosiak

2019. május 19. vasárnap

A Föld napja alkalmából kiosztott virágok után újabb virágosztást szervezett az önkormányzat május 18-án. Ezúttal 16 ezer tő egynyári virágot és muskátlit ajándékoztak a lakosoknak, hogy azok az erkélyeken, gangokon szebbé otthonosabbá tegyék a kerületünket. Az eseményen részt vett Sára Botond, Józsefváros polgármestere is.

Az április végén tartott nagysikerű virágosztás arra ösztönözte a város vezetését, hogy megismételje az akciót, ami ezúttal is osztatlan népszerűségnek örvendett. A korábbi tapasztalatokból kiindulva jóval szervezettebben zajlott az esemény.

Szombat reggel nyolc órakor – az akció indításakor – már látni lehetett, hogy ezúttal is gazdára találnak a növények. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Dankó utcai telephelye előtt már sorban álltak a lakosok a meghirdetett virágokért.

Ezúttal azonban nem kellett sokat várnia senkinek, rövidesen mindenki megkaphatta a gondosan előkészített növénycsomagokat, amelyben álló és futómuskátli, valamint egyebek mellett korallvirág, mézvirág és paprikavirág is volt.

József, aki egymaga érkezett a virágokért, elmondása szerint a Lujza utcába vitte a növényeket, amelyek az erkélyen kapnak majd helyet, ahol nemcsak ő maga, hanem az arra járók is megcsodálhatják majd. Az Auróra utcában lakó Mária virágai a gangra kerülnek a ház lakóinak örömére. Zita a családtagjainak is vitt növényeket a Nap utcába, ahol egy zöldudvar díszei lesznek a színpompás virágok.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben