Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Híd a kultúrák között

Kulturális programsorozat a Teleki téren

2019. május 20. hétfő

Sokszínű zenés és táncos produkciókkal várta a vendégeket a Társak a Teleki Térért Egyesület által szervezett, Híd a kultúrák között című programsorozat május 18-án és 19-én a Teleki téren. A rendezvény ízelítőt adott mind a magyarság, mind pedig a velünk élő nemzetiségek gazdag, változatos kulturális értékeiből és hagyományaiból.

A jelenlévőket a szombat délutáni megnyitón Frank Sándor, a Társak a Teleki Térért Egyesület alelnöke köszöntötte, kiemelve, hogy az évenként hagyományosan megrendezésre kerülő rendezvény célja, hogy változatos programjaival bemutassa a környék kulturális sokszínűségét és gazdagságát.

Első nap a magyar kultúráé volt a főszerep. A téren felállított pódiumnál Matus Mihály tárogatóművész előadásban többek között Kacsóh Pongrác Rákóczi hazatérése című dalát hallhatta a közönség, majd a MÚLT-KOR zenepódium énekesei adtak elő jól ismert nótákat és operettslágereket, köztük Lehár Ferenc Víg özvegyének Vilja-dalát.

Nagy János örökzöld dallamokat fütyült el a közönségnek, Kökény Laci Máté Péter-slágerek közül szemezgetett, Horváth Gyöngyi és Péter Éva előadásban pedig többek között Edit Piaf dalai is felcsendültek. A változatos programkínálatban a régi táncdalok és retro slágerek mellett táncprodukciók is helyet kaptak: a Karizma Művészeti Együttes Csontos Ibolya vezetésével egy humorban gazdag történetet táncolt el, míg a Tűzmadarak táncegyüttes magyar és cigány táncokkal kápráztatta el a közönséget.

Vasárnap a nemzetiségek mutatkoztak be. Az Opanke táncegyüttes szerb, míg a Szívbarát néptánccsoport sváb táncokat adott elő, Firtl Gergely és Hadházi Dávid olasz slágereket énekeltek.

A Szitkó Family Band előadásában román, magyar, szerb, olasz és spanyol dalok csendültek fel, és mások mellett a Fővárosi Örmény Önkormányzat hagyományőrző kurzusának növendékei és Juhász Endre dudukművész is színpadra léptek a délután során.

A programsorozat sztárvendége a népszerű énekes és szaxofonos, Marcellina volt. A zenés produkciók mellett ételkóstolók és kézműves foglalkozások is várták a Teleki térre látogatókat.

A Józsefvárosi Lengyel Önkormányzat nevében Nagy Karolina szobrászművész képzőművészeti foglalkozást tartott a gyerekeknek, de roma festők műveit és moldvai faragott ikonokat is megcsodálhattak az érdeklődők. 

Fotó: Nyári Gyula/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben