Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szenvedélyek rabságában

Még többen kaphatnak segítséget a leszokáshoz

2019. május 21. kedd

A függőségektől való szabaduláshoz a saját belső elhatározás és lelki erő mellé legtöbbször szükség van egy segítő, támogató kézre is. A Józsefvárosi Önkormányzat és az Emberbarát Alapítvány közötti együttműködés újabb szintre lépett, amelynek köszönhetően a józsefvárosi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező szenvedélybetegek immár nemtől és kortól függetlenül, várólista nélkül vehetik igénybe az alapítvány által nyújtott segítséget.

A Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) programjai által az önkormányzat kiemelt hangsúlyt helyez a drogprevencióra, a szenvedélybetegek leszoktatásának és rehabilitációjának támogatására, illetve az ehhez szükséges feltételek megteremtésére. A JKEF ennek érdekében 2016 óta együttműködik az Emberbarát Alapítvánnyal is. Az alapítvány olyan gyógyulásra motivált szenvedélybetegek rehabilitálását végzi, akik alkohol-, drog-, játék-, illetve egyéb függőségük miatt nem képesek önálló életet élni, a gyógyintézeti kezelésük azonban nem indokolt, és ezt belátva önként kérik felvételüket az alapítvány Alkohol- és Drogrehabilitációs Intézetébe.

Ferencz Orsolya, a JKEF elnöke

Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő, a JKEF elnöke elmondta, hogy Józsefváros számára eddig öt férőhelyet tudott folyamatosan biztosítani az alapítvány. Ez a létszám ki volt használva, sőt az utóbbi időben már olyan sokan nyúltak volna a feléjük nyújtott segítő kéz után, hogy nehézkes volt megszervezni a beteg ellátórendszerbe való bekerülését. „Most viszont az alapítvány által felkínált lehetőséggel élve, tízmillió forint ellenében korlátlanul, napi 24 órában, várólista nélkül az Emberbarát Alapítvány által nyújtott szolgáltatások teljes repertoárjához hozzáférést biztosítunk minden józsefvárosi lakosnak, legyen akár férfi, akár nő, akár felnőtt, akár tinédzser, akár drog-, alkohol-, vagy játékfüggő az illető” – hangsúlyozta Ferencz Orsolya.

Vezető kép: az Emberbarát Alapítvány X. kerüleeti központja

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Tukács Orsolya

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben