Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az alkotásokból kiállítás nyílt

Kiosztották a Fiedler rajzpályázat díjait

2019. május 22. szerda

Hatodik éve kerül rendszeresen kiírásra a Párizsban alkotó neves magyar képzőművészről elnevezett Francois Fiedler Gyermek és Ifjúsági Rajzverseny, ahová az ország minden részéből érkeztek alkotások az idén is. A kiválasztott pályaműveket a Palotanegyedben, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) galériájában állították ki, ahol május 20-án ünnepélyes megnyitó keretében adták át a legjobbaknak járó díjakat és okleveleket.

Fiedler Péter, a pályázatot jegyző Francois Fiedler Művészeti Alapítvány elnöke lapunknak elmondta, az idei kiírás különösen nagy visszhangot keltett: közel ötszáz gyermek ragadott ceruzát, filctollat, zsírkrétát vagy ecsetet, és küldte be alkotását a felhívásra. Főként budapesti – azon belül pedig józsefvárosi – óvodás és általános iskolás gyerkőcök versengtek a díjakért, melyeket három, korosztályok szerinti csoportban osztottak ki.

Az óvodások közül Tóth Viktória Zsófia munkája lett az első helyezett, az alsó tagozatosok legjobbjának járó díjat Hradszki Zsigmond hozta el, míg a felsős korcsoportból Makláry Henrik absztrakt expresszionizmust idéző festménye nyerte el legjobban a zsűri tetszését.

Fiedler Péter kiemelte, kiemelkedően sikeres pályázatot tudhatnak maguk mögött: a megnyitó különösen jó hangulatúra sikeredett és rengeteg, nagyon magas színvonalú alkotásból tudtak válogatni az idén. Hozzátette: Makláry Henrik műve különösen közel áll a szívéhez, mert stílusában rokonságot mutat nagybátyja, Francois Fiedler munkáival. A kiállítás június 3-ig tekinthető meg a H13 Galériában.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Zékány János

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben