Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Otthon Melege Program

Szerdától lehet konvektorcserére pályázni

2019. május 22. szerda

Május 22-étől lehet pályázni a gázkonvektorok cseréjére és teljes fűtési rendszerek felújítására az Otthon Melege Program keretében. A programra összesen kétmilliárd forintot fordít az állam, a támogatás összege a költségek 60 százaléka lehet. A kiírásra önkormányzati lakások bérlői is jelentkezhetnek.

Újra lehet konvektorcserére pályázni. A kérelmeket szerdától ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani – tájékoztat a hirado.hu. A kiírás szerint nemcsak egy berendezés, hanem a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére lehet támogatást igényelni. A költségek 60 százaléka számolható el, maximum 750 ezer forintot lehet kapni.

Újdonság, hogy mostantól az önkormányzati lakások bérlői is jelentkezhetnek, illetve csökken az adminisztráció. Nem kell például adás-vételi szerződéssel igazolni, hogy a pályázó tulajdonában van az ingatlan, elég a lakcímkártya másolatát csatolni. További könnyebbség, hogy a kivitelezővel nem kell előszerződést kötni, elegendő csupán árajánlatot kérni tőle.

Támogatást csak a legszigorúbb, „A” energetikai osztályba tartozó berendezésekre lehet kapni. A készülékek átlagosan 150 ezer forintba kerülnek, amelyek összege a tervezéssel, az engedélyeztetéssel és a munkadíjjal együtt elszámolható. Így a rendelkezésre álló 2 milliárd forintból csaknem 15 ezer háztartás kaphat támogatást.

Fotó: palyazatok.org

Forrás: Hirado.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben