Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jó hangulat és paprikás krumpli kondérban

Közös bográcsozás a Nappali Ellátás klubjainak

2019. május 24. péntek

Végre kisütött a nap! Ezt a remek alkalmat ki is használták, vagy éppen így rendelték a Nappali Ellátás klubjai. Május 23-án hatalmas bográcsozást tartottak a Tolnai közösségi kertben, melyre közel százötvenen érkeztek. A finom ebéd mellé egy lelkes klubtag zenével is készült. A rendezvényre kilátogatott Sára Botond polgármester és Sántha Péterné alpolgármester, a megjelenteket Dudás Istvánné, a környék önkormányzati képviselője köszöntötte.

A kerthez közeledve máris érezni lehetett a paprikás krumpli illatot, belépve pedig színes díszekkel felcicomázott fákkal és vidáman beszélgető klubtagokkal találkoztunk.

Egy-egy asztalnál kártyaparti zajlott, néhányan pedig a bogrács körül segédkeztek. Egy zenemasinából mindeközben slágerek szóltak, épp’ csak a kockás abrosz hiányzott egy igazi retro kerti partihoz.

Dudás Istvánné lapunknak elmondta: a közösségi kert kialakítása óta minden évben megtartják a közös bográcsozást, amire töretlen lelkesedéssel érkeznek a klubtagok. „Szabad levegőn, a kert szépségével, ilyen sokan együtt mindig remek a hangulat” – tette hozzá. Sántha Péterné alpolgármester azt emelte ki: a közös rendezvények a legjobbak.

„Ilyenkor nagyokat nevetnek, beszélgetnek egymással a klubok tagjai, és ha megszólal a zene, mindenki táncra perdül. Ezek fiatalítják meg az idősebb korosztályt” – fejtette ki.

Kasza Györgyné, az Őszikék Idősek Klubjának egyik tagja nagyon szereti az össznépi eseményeket. Mint mondta: itt van alkalom megismerkedni egymással, közösen mulatni.

„A főzés igazi csapatmunka, a zene pedig még jobb hangulatot teremt!” – tette hozzá.

Ezen a napon senki sem maradt éhesen: három hatalmas bogrács paprikás krumpli készült, összesen 50 kg krumpliból, 20 kg hagymából, 26 kg kolbászból és 8 kg szalonnából.

Volt, aki salátát hozott a finom ebédhez, volt, aki klasszikusan, fehér kenyérrel ette, és utána sem volt rest senki táncolni egyet. 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben