Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A résztvevők ellátogattak a H13-ba is

Vállalkozói kompetenciák fejlesztése az Óbudai Egyetemen

2019. május 24. péntek

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán indult EntreCom4All elnevezésű európai projekt célja, hogy a fiatalokat támogassa abban, hogy sikeres vállalkozóvá válhassanak. Az ötnapos rendezvény középpontjában a fiatal vállalkozók mellett a nők álltak. A résztvevők ellátogattak a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központba is.

A program lényege, hogy a hagyományos oktatási keretek és módszerek helyett, olyan szemléletet erősítsen a diákokban, mely segíti őket abban, hogy a nyitott erőforrásokat, a potenciális lehetőségeket felismerjék és megtanulják miként lehet ezeket az adottságokat kombinálni ahhoz, hogy egy vállalkozást sikeressé tegyenek – mondta Dr. habil. Lazányi Kornélia a Keleti Kar dékánja. A projektben spanyol, olasz és angol társegyetemek és szervezetek is részt vesznek, valamint a hazai vállalatok vezetőit tömörítő szervezetek, mint például a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) segítik a projekt sikeres megvalósítását.

A május 20-24 között, az Óbudai Egyetem Keleti Karán megrendezett harmadik transznacionális találkozón arra keresték a választ, hogy hogyan tud egy online felület segítséget nyújtani abban, hogy a jövő vállalkozói ötleteiket saját vállalkozás keretében valósíthassák meg. A többnapos projekt és tréning keretében a résztvevők megismerhették, hogy mely területek jelenthetik a legnagyobb akadályt, nehézséget egy induló vállalkozás számára és milyen megoldások állnak rendelkezésre ezek leküzdéséhez. A projekt keretében olyan felületet alakítanak ki, melyen keresztül mindenki szabadon hozzáférhet a vállalkozói kompetenciák fejlesztéséhez szükséges tudásanyaghoz.

A program keretében a résztvevők ellátogatottak a Józsefvárosi Önkormányzat által fenntartott H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központba, ahol az intézmény vezetője, Zékány Zoltán arról nyújtott tájékoztatást, hogy milyen módon támogatja az inkubátorház a fiatalokat saját ötleteik megvalósításában. „A H13 Karunk stratégiai partnere” – tette hozzá Dr. habil. Lazányi Kornélia. Az együttműködés legfőbb célja, hogy közös erővel, a tudás és tapasztalat megosztásával teljes körű támogatást kapjanak a diákok a sikeres vállalakozóvá váláshoz.

Fotó és forrás: Óbudai Egyetem

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben