Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szurkoló tanárok, hajrázó diákok

Vajda-futás: Fókuszban az egészséges életmód

2019. május 24. péntek

Minden év májusának utolsó csütörtökén, a Tisztviselőtelep utcáin rendezik meg a Vajda-futást, ami idestova 25 éves múltra tekint vissza, ugyanakkor az elmúlt években kerületi futó diákolimpiájává avanzsálódott. Az eseményt idén negyedszerre kötötték össze egészségnappal. A díjakat Sára Botond, Józsefváros polgármestere osztotta ki a győzteseknek.

Egyenpólóba öltözött, bemelegítő diákok a startvonalnál, befutókat biztató tanárok és iskolatársak a célvonalnál: ez a kép fogadta a Tisztviselőtelepen a Bláthy Ottó utca járókelőit május 23-án kevéssel ebédidő után, ugyanis ekkor tartották a Vajda-futást. A verseny 16 futamból állt, korosztályonként leosztva, fiú-lány csoportbontásban indulhattak a résztvevők, és az érmeket is eszerint osztották ki a győzteseknek. Az iskolások előtt még a kerületi óvodások is lehetőséget kaptak a megmérettetésre, és egyúttal arra is, hogy belekóstoljanak az iskolai légkörbe.

A vajdások közül majd’ minden diák részt vett a versenyen, dobogós helyezettek pedig nem csupán a sportosztályosok közül kerültek ki, hanem a zeneisek közül is – emelte ki Borka Gábor, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola testnevelőtanára.

A sporteseményt – idén már negyedszer – az iskolai egészségnappal egybekötve rendezték meg, amelynek célja a nebulók egészségtudatosságra nevelése. „Ehhez – a sport megszerettetése mellett – az egészséges táplálkozás, és életvitel megismertetése is hozzátartozik” – fejtette ki Filep Mária, az iskola intézményvezetője, majd hozzátette: programjukat a gyermekek szülei is támogatják.

A rendezvényen Sára Botond reményét fejezte ki, hogy az általános iskolások a jövőben is folytatják a hagyományt: a sportolás életük állandó részévé válik, így egészségesebb lesz a magyar társadalom. Hozzátette: a kerület vezetésének a dolga, hogy megteremtse minden korosztálynak a sportolási lehetőséget. Erre szolgálnak egyfelől a kerületben felépített sportlétesítmények, másfelől ezért biztosít az önkormányzat kedvezményes sportolási lehetőségeket az itt élőknek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben