Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hatékonyabb és eredményesebb szolgálat

Két új autó állt szolgálatba a józsefvárosi rendőrkapitányságon

2019. május 28. kedd

Tovább fiatalodott a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság gépjárműflottája. Májusban két új Skoda Octavia kombi állt szolgálatba a józsefvárosi rendőrségen. A mintegy 20 millió forint értékű autók hozzájárulnak a hatékonyabb és eredményesebb szolgálatellátáshoz.

Az új rendőrségi gépkocsik megfelelnek a XXI. század környezetvédelmi és biztonsági követelményeinek: technikailag jól felszereltek, számos vezetést segítő támogatórendszerrel lettek ellátva.

A hatékony feladatellátást segíti az autókban megtalálható rendőrségi alapfelszerelés: ilyen a feliratok megjelenítésére alkalmas fényhíd, az EDR-rádió és a lövedékállómellény-tároló, illetve a járműkövető rendszer. Az autók emellett öt évre vagy 200.000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek, amelyeknek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve a helyszíni hibaelhárítás is.

Dr. Hudák Péter rendőr százados, a VIII. kerületi Rendőrkapitányság rendészeti osztályának vezetője lapunknak elmondta: a kapitányság gépjárműellátottsága megfelelő, a korábbi Opel Astra típusú autók cseréje van folyamatban, amelynek egyik állomásaként jelenleg két új Skoda Octavia került a kötelékükbe a körzeti megbízottak és a szolgálatparancsnokok munkáját segítve. Az osztályvezető emlékeztetett: a tavalyi évben is érkeztek új járművek a kapitányság flottájába és reményét fejezte ki, hogy ez a program a jövőben is folytatódik.

A kerületbe érkező új járművek részei annak a rendőrségi gépkocsibeszerzésnek, amelynek során májustól országosan 500 új szolgálati autó segíti a rendőrök munkáját.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben