Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Játékos ismerkedés a rendőri munkával

Óvodások látogattak a józsefvárosi rendőrkapitányságra

2019. május 29. szerda

A józsefvárosi rendőrkapitányság lehetővé teszi a kerületi iskolák és óvodák számára, hogy egy nyílt nap keretében a gyerekek megismerkedjenek a rendőri munkával, a kapitányság épületével és betekintést nyerjenek a rendőri munkába. Legutóbb a Corvin sétányon lévő MindenKid óvoda egy csoportja érkezett a Víg utcába.

Május 28-án délelőtt óvodások lepték el a VIII. kerületi rendőrkapitányság udvarát. A kicsiket és kísérőiket Füredi Kitti őrmester és Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós fogadta. A gyerekek beülhettek egy rendőrségi mikrobuszba és különböző feladatokat oldhattak meg. A nyomozós játék során az udvaron elrejtett cipőnyomokat kellett megkeresni és összepárosítani a hozzájuk tartozó lábbelikkel. A megfejtés – azaz az elkövető cipőlenyomata – egyikkel sem illett össze. Emellett a kicsiknek a mágnestáblán lévő rendőrfelszereléseket is a megfelelő helyre kellett rakniuk.

Az udvari programokat követően a csoport az épülettel is megismerkedett. Betekinthettek a fogdahelyiségbe, és megnézhették a térfigyelő kamerákat. A rendőrök megmutatták nekik a monitorokon az óvodájuk épületét is.

Tolnay Krisztina lapunknak elmondta: évek óta szerveznek nyílt napokat, amelyre szeretettel várják azokat az óvodásokat és iskolásokat, akik szeretnének ellátogatni hozzájuk. A program célja, hogy a gyerekek ne féljenek a rendőröktől, és ha szükség van rá, akkor merjenek tőlük is segítséget kérni.

Az óvodásokat kísérő egyik pedagógus arról beszélt, hogy nem először járnak a kapitányságon, tavaly egy másik csoporttal tudtak ide látogatni. Hozzátette: az eseményt nagyon várták a gyerekek, és az itteni élményeket egy témahéten dolgozzák fel sok rajzolással és történetmeséléssel. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben