Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Drogellenes programok és új honlap

Ülésezett a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

2019. május 31. péntek

Május 30-án megtartotta idei második rendes ülését a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF). A platform munkacsoportjai beszámoltak az eddigi tevékenységükről és meghatározták a jövőbeni feladatokat.

Mint elhangzott a közbiztonsági munkacsoport idén is megszervezi a „Sporttal a drog ellen” elnevezésű programsorozatot, amelyet a Kesztyűgyár Közösségi Ház nyári táborozói számára tartanak minden évben. Ennek a nyitányát hagyományosan június végén a drogellenes világnaphoz kapcsolják, és egészen augusztus közepéig tart majd.

Az egészségügyi munkacsoport munkájáról azt tudhattuk meg, hogy nagy érdeklődés övezi a Szent Kozma Egészségügyi Központban beindult Hepatitis- és a HIV-szűrést. Egyre többen jönnek – Budapestről és vidékről is – olyanok, akik szeretnének a rehabilitációra menni.

Szóba került, hogy megkezdte működését a Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (BKEF), amelynek a munkájában részt vesz Sára Botond, Józsefváros polgármestere is. A BKEF négy munkacsoporttal indult: kínálatcsökkentés, kezelésellátás, prevenciós, egészségfejlesztés. Ezeken a területeken már elindultak és folyamatosan indulnak programok.

Elhangzott az is, hogy már elérhető a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok honlapja a www.kef.hu, amely folyamatosan bővülő tartalommal hasznos információt nyújt a témában érdeklődő személyeknek.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Bányai Rudolf

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben