Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bemutatkoztak a kerületi szervek is a családi napon

Közösségépítés közös élményekkel

2019. június 02. vasárnap

Ismét zenés-táncos programokkal, babasarokkal, ugrálóvárral, vetélkedővel várták a józsefvárosi családokat szombat kora délutántól a Kálvária térre. A Kesztyűgyár Közösségi ház rendezésében, a Magdolna-Orczy Negyed Városrehabilitációs Program részeként megtartott eseményei között az Orczy családi nap egy olyan program, amely hagyományteremtő szándékkal jött létre, idén másodszor került megszervezésre.

A méltán kijáró napsütés mellett a Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett Orczy családi nap sokakat vonzott ki a Kálvária térre június 1-én, szombaton. Az ingyenes program elsődleges célja a családi együttléten, szórakozáson felül a területen dolgozó, együttműködő partnerek - 16 kerületi szervezet, köztük civil egyesületek, alapítványok, sportklub, rendvédelmi szervek - lakosság körében történő bemutatása volt.

Délután kettőkor indult útjára a családi kalandozás a Kálvárián, ahol a gyermekeket elsőként egy 12 állomásos, pecsétgyűjtő vetélkedőre invitálták. A kivonuló szervezetek sátrainál játékos feladatokat kellett megoldani, amelyek az adott szerv tevékenységeihez kapcsolódtak, így a gyermekek a helyes megoldások után járó pecséteken – és az azok után járó ajándékokon – kívül sok hasznos információt is bezsebelhettek. 

Ugyanakkor lehetőség volt rajzolni, sóliszt gyurmából figurákat készíteni, tésztagyöngyöt fűzni, memóriajátékot játszani, boxolni, pingpongozni is. Kicsik és nagyobbak játéka közben az őket kísérő szüleik a Magdolna-Orczy Negyed Programról, az abban együttműködő partnerek munkájáról kaphattak tájékoztatást a szervek képviselőitől. 

A téren felállított színpadon elsőként a Turay Ida Színház művészei adtak elő musical slágereket, majd a Hahó Együttes interaktív koncertje következett. 

Őket a főként józsefvárosi tagokból álló Dance Force táncegyüttes váltotta, aztán Goore énekelt, később a Vándormuzsikus lépett fel, aki a régi világ hangszereiről mesélt. Záróakkordként Radics Gigi koncertjét hallgathatták meg a résztvevők.

A közösségi programok arra szolgálnak, hogy a területen élő családok megismerjék egymást, bátorító-ösztönző, informáló közösség jöjjön létre – mondta el lapunknak Pál Enikő a Kesztyűgyár szakmai igazgatója, majd hozzátette, hogy az ő feladatuk, hogy kapcsolatszervezők legyenek, bátorítsák a lakosságot a kapcsolatépítésre, tájékoztatást nyújtsanak a helyi szervezetek programjairól, akiknek így kiegészülhetnek a meglévő saját erőforrásaik.

A program a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében a Józsefváros Közöségeiért Nonprofit Zrt. szervezésében valósul meg.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben