Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egésznapos móka kicsiknek és nagyoknak

Gyereknapi programok a Mátyás téren

2019. június 03. hétfő

A tavasz utolsó napjára játékokkal, gyerekkoncerttel és sok más színes programmal készült a Kesztyűgyár Közösségi Ház és a Biztos Kezdet Gyerekház. A Mátyás téren megrendezett eseményen ugrálóvár, arcfestés és megannyi más vidámság várta a látogatókat.

Sokan kihasználták a remek időt, jó levegőt és az izgalmas programlehetőségeket: érkeztek a Mátyás térre családok, óvodás csoportok, de még iskolások is.

A délelőtt folyamán nagy sikert aratott a Búgócsiga Zenede műsora, akik virtuóz gyerekdal és mondókafeldolgozásaikkal teljesen elkápráztatták a gyerekeket. Óvodások és iskolások egyként utánozták Izsákot, a „frontembert”, aztán lelkesen váltak mozdulatlan szoborrá, amikor a feladat úgy kívánta. Ha a remek koncert alatt, vagy a verőfényes napsütésben nem melegedtek volna ki eléggé, akkor a gyerekzumba tetőtől talpig átmozgatta őket.

Az egésznapos rendezvényen sok más móka várt még rájuk: ugrálóvár, rengeteg lufi, tollaslabda, óriásbuborék-fújás, hatalmas logikai játékok – ami a sok mozgás után az agyukat is megtornáztatta – és felfújható gladiátor pálya, ahol az ügyességük került mérlegre. Amikor már rájuk fért egy kis pihenés, letelepedhettek a fűbe vagy a kézműves asztalhoz, válogathattak a büfé kínálatából.

A szervezők pedig egykettőre pillangót, cicát vagy akár Pókembert varázsoltak belőlük az arcfestő sarokban.

Fotó: Baranyai Attila, Nyári Gyula/Józsefváros újság

Szöveg: Beleznai CSenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben