Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Énekelni bárhol és bármikor jó

Kórusok éjszakája a Palotanegyedben

2019. június 03. hétfő

A Kórusok éjszakáját 2013-ban rendezték meg először, sikere pedig azóta is töretlen, hiszen a rendezvény évről-évre bebizonyítja, hogy énekelni bárhol és bármikor jó. A fesztivál helyszínei ezúttal is a Palotanegyed izgalmas terei voltak, ahol összesen mintegy 50 külföldi, vidéki és budapesti kórus lépett fel.

A szombati program délután kezdődött az Éneklő kerttel a Múzeumkertben, ahol mintegy tizenöt kórus mutatkozott be egy-egy perces műsorral, a koncertekből is ízelítőt adva a közönségnek.

Idén az összesen tíz helyszín között három új is megtalálható volt: a Premier Kultcafé, továbbá a Krúdy utca 11. belső udvara, valamint a Párbeszéd Háza a Horánszky utcában, ahol a templomteret töltötték be énekszóval.

 

A színpadi fellépések mellett flashmobokkal is készültek négy helyszínen: a Mikszáth Kálmán téren, a Lőrinc pap téren, a Szabó Ervin téren és a Pollack Mihály téren az is hallhatott kórusokat, aki nem váltott jegyet a fesztiválra, csak sétált vagy két koncerthelyszín között közlekedett.

 

A fellépők ezúttal is több műfajban szólaltak meg: klasszikus zene, népzene, régizene, kortárs zene, könnyűzene és gyerekkar is szerepelt a programban. A kórusokhoz minden évben csatlakoznak újak, ebben az évben külföldről is érkeztek, többek között Norvégiából, Írországból, Szlovákiából, Lengyelországból és Görögországból; a közönség mintegy 2000 énekest hallhatott idén.

 

A Kórusok éjszakája közös énekléssel zárult a Pollack Mihály téren 23 órakor. Az alkalomra Molnár Illés írt Budapestről egy verset, amelyet Tóth Árpád karnagy zenésített meg.

 A fesztivált a Csíkszerda Egyesület önkéntesei, a Csíkszerda kóruscsalád tagjai szervezik.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben