Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy halhatatlan szerelem története

Dido és Aeneas operaelőadás a Deák Diákban

2019. június 03. hétfő

A Deák Diák Általános Iskola és a Budapesti Énekes Iskola egy újabb közös produkciót mutatott be a II. János Pál pápa téren található iskola tornatermében, május 31-én este. Henry Purcell Dido és Aeneas című operáját Dr. Bubnó Tamás karnagy rendezésében, Szengyel István koreográfiájával, Mezei Katalinnal és Mezei Andrással a címszerepekben láthatta a közönség.

Dido és Aeneas tragikus szerelmének története Vergilius mellett többek között Henry Purcell zeneszerzőt is megihlette, akinek kiszenekarra írt operáját 1689-ben mutatták be egy előkelő londoni leánynevelő-intézetben. A máig népszerű mű ezúttal a Deák Diák Általános iskola és a Budapesti Énekes Iskola közös produkciójaként kelt újra életre.

A szép és megható szerelmi történet – melyet rövid részletekben az előadás résztvevője és rendezője, Dr. Bubnó Tamás osztott meg a dalok közötti szünetekben a jelenlévőkkel – a Henry Purcell által komponált hol andalító, hol játékos barokk dallamokkal gazdagítva ragadta magával a nézők figyelmét és érzéseit.

A Szengyel István által koreografált előadás főbb szerepeiben Mezei Katalint, Mezei Andrást, Szabó Annát, Kiss Ritát, Kiss Tamást, Drabik Zsuzsannát, Veres Borcsit, Gergely Zsókát és Csonka Szabina Babettet láthatta a közönség. A produkcióban közreműködtek a Budapesti Énekes Iskola énekesei, nagykórusa és koncertegyüttese, valamint a Deák Diák Általános Iskola néptáncos növendékei.

Fotó és szöveg: Tukács Orsolya/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben