Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ötven éve boldog házasságban

Parti Józsefet és Parti Józsefnét köszöntötték

2019. június 05. szerda

Idén ötven éve házasodott össze Parti József és Parti Józsefné Bikfalvi Margit a Polgármesteri Hivatalban. Ez alkalomból június 4-én az önkormányzat nevében Egry Attila alpolgármester is felköszöntötte a párt egy szép virágcsokorral, finom borral, valamint a Turay Ida Színház egyik tetszőleges előadására szóló jegyekkel.

A házaspár 1979 óta él a kerületben, a József körúton. Egyházi esküvőjüket a Jézus Szíve templomban tartották, ahová sokáig jártak misére, mostanában azonban inkább a Reviczky utcai Krisztus Király Plébánia kápolnát látogatják. „Amikor fiatalok voltunk, nem szabadott templomba járni, de egy kedves jezsuita pap ismerősünk titokban tartott miséket és néhányunknak hittant a Reviczky utcai plébánia sekrestyéjében. Itt mutatott be minket egymásnak az atya, ekkor kezdődött a történetünk” – mesélte Margit. Ő gyógyszerész volt, József pedig vegyészmérnök, így a munka terén is jól megértették egymást. A házaspár kiemelte: a fontos dolgokról ugyanúgy vélekedtek és vélekednek, ez is hozzájárult ahhoz, hogy máig együtt vannak. „Amikor kimondtuk, hogy holtomiglan, holtodiglan, azt komolyan is gondoltuk. Az pedig különösen nagy öröm, hogy megérhettük az ötvenedik évfordulónkat” – fogalmazott a feleség.

Margit Erdélyből származik, Kolozsváron született, József csanádpalotai, de közös életüket már Józsefvárosban kezdték. Két gyermeket neveltek fel, és már mindkét unokájuk egyetemre jár. Ők kisebb korukban sokat voltak a nagyszülőknél, de már ők is „kirepültek”. Azóta – Margit szavaival élve – „itt van nekünk szórakozásnak a Füles rejtvényújság”. Nyaranta lemennek a Balatonhoz egy kis kikapcsolódásra, ötvenedik házassági évfordulójukra pedig gyermekeik befizették őket egy wellness hotelbe.

„Nagyon megtisztelő, hogy az önkormányzat így számon tart minket, a kerület időseit és törődnek velünk. Köszönjük nekik a figyelmességet, nagyon szép ajándék volt az évfordulónkra” – hangsúlyozta Margit. 

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

Szöveg: Beleznai Csenge

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben