Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb elismerés a Ludovika Campusnak

Ingatlanfejlesztési díj három magyar projektnek

2019. június 05. szerda

Egy arany- és két ezüstérmet nyertek magyar ingatlanfejlesztők az idei Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton, amelynek eredményhirdetését május 30-án, a Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) 70. kongresszusán tartották Moszkvában. Speciális létesítmények kategóriában a kerületünkben található Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa második helyezést ért el, míg örökségvédelem kategóriában az Ózdi Kultúrgyár projekt első, az ipari létesítmények kategóriában a szegedi ELI ALPS Lézerkutató Központ a második helyre futott be.

A hazai ingatlanfejlesztők által elért eredményeket június 4-én egy sajtótájékoztató keretében ismertették a Ludovika Campuson, ahol Gönczi László, a Nemzetközi Ingatlanszövetség Magyar Tagozatának elnöke elmondta: a pályázaton 11 magyar ingatlanfejlesztő indult, és az elnyert elismerések az országimázs miatt nagyon fontosak Magyarország számára. A szervezők a sajtótájékoztatón kiadott közleményben felidézték, hogy az elmúlt 20 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők 22 első és 30 második helyezést nyertek el a nívódíj pályázaton, megelőzve ezzel az összes európai országot.

A nemzetközi zsűri idén nagyra értékelte, hogy a magyar ingatlanfejlesztők nagy gonddal újítják fel és keltik újra életre a műemlék épületeket. A szakemberek dicsérték az új létesítmények kiemelkedő műszaki színvonalát, a környezetbarát technológiák alkalmazását és elismerték a létesítmények társadalmi hasznosságát.

Az 1951-ben alakult, több mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése.

A 27 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, amelynek történetében eddig öt kontinens 35 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. A nemzetközi zsűriben idén 32 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben