Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A kerületi nevelők munkája alappilére a gyerekbarát kerület építésének

Óvodák napja Józsefvárosban

2019. június 07. péntek

Immáron negyedszerre tartották meg az Óvodák napját Józsefvárosban. A hagyományokhoz híven az ünnepséget a nevelési év végére szervezték, ahol a kerületi óvodák 270 nevelőjéből mintegy 220 óvodai dolgozó gyűlt össze. A kezdeményezés célja az volt, hogy ahogyan megemlékeznek az kisgyermeknevelőkről a bölcsődék napján, az iskolai dolgozókról pedig pedagógus napon, úgy legyen egy nap, ami a tagóvodákban dolgozókról szól. A Kesztyűgyárban, június 6-án megrendezett eseményen részt vett Sára Botond polgármester is.

Az ünnepségen Sára Botond nyomatékosan kiemelte a megjelentek oktatási-nevelési munkájának jelentőségét, amivel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az önkormányzat 2018-ban elnyerte a Családbarát Önkormányzat Díjat. A polgármester megköszönte az áldozatos munkát, majd hozzátette, az önkormányzat zászlajára egy gyerekbarát kerület építését tűzte, ez tükröződik vissza minden testületi döntésben.

„Ennek a célkitűzésnek a véghezvitelében egyfelől motiváló erő a kerületben zajló pedagógiai munka, másfelől alappillére is annak. Az önkormányzat a továbbiakban is számít a városszerte kiemelten jó hírnevű szakemberek segítségére” – tette hozzá. Mint mondta, éppen ezért elsődleges cél a már meglévő, kiváló óvodapedagógusok megtartása, majd az üres helyek betöltése olyan leendő kollégákkal, akik segítik a munkájukat.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az óvodákban idén is folytatódnak a felújítások, az önkormányzat mintegy 200 millió forintot biztosít erre a fejlesztési költségvetésben.

A Napraforgó Egyesített Óvoda vezetője, Tárnokiné Joó Ildikó is megköszönte kollégái áldozatos munkáját és megtisztelő jelenlétüket.

Ezt követően a Napraforgó Óvoda ovisai léptek fel, és adták elő zenés, verses, táncos műsorcsokrukat. A délután további része a kikapcsolódás, pihenés és önfeledt szórakozás jegyében telt, ahol az egybegyűlteknek alkalmuk volt beszélgetni és táncolni is.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Szöveg: Imre Zsófia

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben