Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felhívás

Nyári diákmunka Józsefvárosban

2019. június 07. péntek

A Pénzügyminisztérium, a fővárosi és megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási, valamint kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére.

A program keretében legkorábban 2019. július 1-jétől 2019. augusztus 31-ig nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő fiatalok dolgozhatnak munkaviszony keretében részmunkaidőben, bérköltség támogatással az önkormányzatok és az önkormányzat fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményeknél.

A programban azok a fiatalok vehetnek részt, akik:

- nappali tagozaton tanuló diákok,

- a program kezdő időpontjában idősebbek 16 évnél, de a program befejezésekor sem töltik még be a 25. életévüket,

- a munkába állás előtt közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket,

- foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A program keretében kizárólag budapesti, de elsősorban VIII. kerületi lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkező diákok végezhetnek nyári munkát a Józsefvárosi Önkormányzat alábbi intézményeiben.

A Polgármesteri Hivatalban: képesítést nem igénylő feladatkörök: fénymásolás, iratrendezés, kézbesítés, környezettanulmány készítése, valamint képesítést igénylő feladatkörök: adatrögzítés, adminisztráció; informatikai feladatok.

A Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központban: képesítést nem igénylő feladatkörök: személygondozó betanított munkás (gyermekek, idősek kísérése, játék, esetleg takarításban való besegítés), gondozó, valamint képesítést igénylő feladatkörök: irodai adminisztratív feladatok, adatrögzítés, ügyintézés.

A Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéknél: képesítést nem igénylő feladatkörök: fénymásolás, iratrendezés, kézbesítés, gondozó segéd, valamint képesítést igénylő feladatkörök: kisgyermek gondozó, irodai adminisztratív feladatok.

Munkaidő, bérezés:

A foglalkoztatás legfeljebb napi 6 órás munkaidőben történik. A bér képesítést nem igénylő munkakörökben bruttó 111.750 Ft/hó, képesítést igénylő munkakörökben bruttó 146.250 Ft /hó.

Személyes okmányok:

A programba történő belépéshez a nappali tagozatos diáknakaz alábbi személyes okmányaival kell a munkaviszony kezdete előtt lakóhelye/tartózkodási helye szerinti Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályán jelentkeznie annak érdekében, hogy diákmunkára közvetítést kérőként regisztrálják:

-          személyi igazolvány,

-          lakcímkártya,

-          TAJ kártya,

-          adóazonosító jelet tartalmazó igazolvány,

-          érvényes diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás.

 A VIII. kerületi lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkező diákok a Budapest Főváros Kormányhivatala VIII. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztályán jelentkezhetnek. Cím: VIII. kerület Kisfaludy u. 11.

A más kerületekből jelentkezők a lakóhelyük szerinti Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályának elérhetőségeiről a  www.kormanyhivatal.hu weboldalon a „BFKH Kerületi Hivatalai” menüponton belül tájékozódhatnak.

A jelentkezők az alábbi foglalkoztatási időszakok közül választhatnak:

I.                    2019. július 1. – 2019. augusztus 31.

II.                 2019. július 1. – 2019. augusztus 15.

III.               2019. július 1. – 2019. július 31.

IV.              2019. július 15. – 2019. augusztus 15.

V.                 2019. július 15. – 2019. augusztus 31.

VI.              2019. augusztus 1. – 2019. augusztus 31.

 A 2019. július 1-től kezdődő foglalkoztatási időszakokra jelentkezőknek legkésőbb 2019. június 30-ig regisztráltatniuk kell magukat!

Jelentkezni e-mailben a beniczh@jozsefvaros.hu címen, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban a Jegyzői Kabinet Személyügyi Irodán (1082 Budapest, Baross u. 63-67. I. em. 116.) rövid önéletrajz benyújtásával lehet az intézmény, a munkakör és a foglalkoztatási időszak megjelölésével.                                          

Bővebb tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet Személyügyi Irodájának munkatársához Benicz Henriettához fordulhat a 459-2155-os telefonszámon, illetve a beniczh@jozsefvaros.hu e-mail címre is fölteheti kérdéseit. 

Fotó: Józsefváros archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben