Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hőségriasztás lépett életbe

Már működnek a párakapuk Józsefvárosban

2019. június 12. szerda

Az esős májust napsütéses június váltotta fel. Szerdán életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. Ezzel egyidőben beüzemelték a párakapukat Józsefvárosban is, amelyek a Mátyás téren, a Losonci téren, a Gutenberg téren és a Teleki téren szórnak hűsítő permetet.

A hőségriasztás várhatóan vasárnap éjfélig lesz érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban 32-34 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet. Enyhülést jövő hét elején hozhat egy-egy kisebb zápor, zivatar.

Hűsítő párakapuk

A kánikulában felfrissülést nyújthatnak a Józsefváros különböző pontjain elhelyezett párakapuk. Ács Péter, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője lapunknak elmondta: tartósan meleg időjárás esetén reggeltől estig üzemeltetik a párakapukat, amelyek nyitását és zárását a Városüzemeltetési Igazgatóság Kerületőri Iroda munkatársai végzik.

Pótoljuk a folyadékot!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolta, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra, és kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.

Azt ajánlják, hogy védjük a bőrünket naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal, és még néhány percre se hagyjunk gyermekeket, továbbá házi kisállatokat parkoló autóban.

Vízosztás a Keleti pályaudvaron

A MÁV-START június 12-én déltől, a budapesti főpályaudvarokon – így a Keleti pályaudvaron is – ingyen ásványvizet biztosít utasainak a hőségriasztás ideje alatt. A vízosztást a vasúttársaság június 16-áig végzi 10 és 17 óra között. A MÁV-START emellett azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdje meg vasúti utazását.

Fotó: Józsefváros újság/archív, egeszsegmagazin.com

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben