Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Magyar Nemzeti Múzeum is a helyszínek között

Zenélő Budapest: minikoncertek fővárosszerte

2019. június 13. csütörtök

Immáron ötödik alkalommal indult útjára a Zenélő Budapest programsorozat, amely ez évtől már 16 helyszínen – köztük a Magyar Nemzeti Múzeumban is –, közel 600 minikoncerttel várja az érdeklődőket majd’ egész nyáron.

A mind hazai körben, mind világszinten egyedülálló, ugyanakkor nagyon is népszerű Zenélő Budapest június elsején nyitotta meg kapuját, amin ki-bejárva ismét leleplezői lehetünk múlt és jelen összefonódásának, harmóniájának. A program, amely augusztus 18-ig tart, elsődleges célja, hogy bemutassa a magyar kultúra szellemi értékeit, és hangsúlyozza, terjessze a magyar zenei sajátosságokat, emellett tartalmas és minőségi zenei élményt nyújtson a közönségnek.

A programban közel 400 zenész vesz részt: a főváros kiváló zenekarjainak tagjai, valamint népzenészek, vokális kórusok, világszínvonalú jazz formációk és szólisták, ugyanakkor helyet kapnak az új generációk kiváló tehetségei is. A fellépők a történelmi színhelyekhez köthető, erre az alkalomra készült kamarazenei műsorokkal készülnek, amelyek többek között Liszt, Erkel, Bartók, Mozart, Haydn, Verdi, és Debussy műveiből válogatnak. Változás az eddigiekhez képest, hogy a repertoárt kibővítették a kávéházi és szakrális zenével, sőt a jazz kedvelőire is gondoltak.

Az idénre már 16-ra bővített helyszín között szerepel a Magyar Nemzeti Múzeum és a Múzeumkert egyaránt. E kerületi színtéren 19 felnőtt (fafúvósok operaénekessel) és 4 gyerek minikoncertnek lehetünk fültanúi. A gyermekeknek szóló műsorok dallamai a júliusi szombat délelőttökön csendülnek fel, míg az inkább felnőtteket vonzó melódiák augusztus 19-ig minden hétvégén – kivéve június 15., 29., 30. – hallhatóak. A Zenelő Budapest programról bővebben itt olvashatnak az érdeklődők.

Fotó: zenelobudapest.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben