Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Indulnak a vágányfelújítási munkálatok

Június 14-től változik a nagykörúti villamos forgalmi rendje

2019. június 14. péntek

Villamosvágány-felújítási munkák miatt pótlóbusz jár a 4-es és a 6-os villamos vonalának több szakaszán is a nyári tanítási szünetben. Június 15-től, szombattól a villamosok rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pedig pótlóbuszra kell szállni. A pótlóbuszok gördülékeny haladását buszsáv és további forgalomtechnikai intézkedések segítik majd. A villamospótlás feltételeinek kiépítése miatt már június 14-én este változik a villamosközlekedés.

A felújítás miatt korlátozásokra és lassabb haladásra kell számítania az autósoknak is a József körúton a Csepreghy utca és az Üllői út közötti szakaszon, a Ferenc körút teljes hosszán és a Petőfi híd pesti és budai hídfőjénél is. Már június 14-én hajnaltól megállási tilalmat vezetnek be a Ferenc körúton, valamint a József körút és a Fehérvári út érintett szakaszain. A Nagykörút déli szakaszán folyó felújítás mellett július 7-től, vasárnaptól újabb szakaszon, a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között is villamospótlás kezdődik, ezzel kapcsolatban a BKK később ad részletes tájékoztatást. A villamospótlás óhatatlanul okoz majd kényelmetlenségeket a térség közlekedésében, ugyanakkor a közlekedési szolgáltatócégek mindent elkövetnek és megtesznek a megszokottnál nehezebb körülmények enyhítésére: többek között – a belváros kényelmesebb elérése érdekében – egész nyáron a szokásosnál sűrűbben közlekedik a 2-es villamos és az M4-es metró.

Június 14-én, pénteken 21 órától éjfélig, továbbá június 15-én, szombaton hajnali 4 órától reggel 7 óráig csak a Széll Kálmán tér és az Oktogon között járnak villamosok, 4-6 jelzéssel. 

A Práter utca és a Goldmann György tér között június 15-én kezdődő felújítási munkák során mintegy 1000 méteren cserélik ki a sínpályát a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra, ennek köszönhetően a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban lesznek elvégezhetők. A vágányfelújítással párhuzamosan cserélik a kitérőket, továbbá a Petőfi hídon a dilatációs szerkezetet is. A most felújítás alá kerülő vonalszakaszon utoljára 1996 és 2000 között, illetve egy-egy rövidebb szakaszon 2010 és 2013 között végeztek nagyobb rekonstrukciót.

A részletekről a BKK oldalán olvashatnak ez érdeklődők.

Vezető kép: Baranyai Attila/Józsefváros újság

Forrás: BKK

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben